Start bun pentru botoşăneanul Iulian Rotariu în "Sahara Race" FOTO

Finalul primei etape a competiţiei mondiale de anduranţă "4Deserts" îl găseşte pe botoşăneanul Iulian Rotariu pe locul trei în clasament, în ultramaratorul "Sahara Race". Un alt român, Andrei Gligor, este pe poziţia 15.

Start bun pentru botoşăneanul Iulian Rotariu în "Sahara Race" FOTO

   Foto: 4deserts.com

Iulian Rotariu (40 de ani) a ajuns al treilea, după americanul Ralph Crowley (32 de ani) şi croatul Jovica Spajci (30 de ani). Botoşăneanul a parcurs cei 37,8 kilometri în 3 ore, 22 de minute şi 11 secunde.

Etapa întâi a dus concurenții în cel mai vechi deșert de pe Pământ, Namibia, în câmpii nesfârșite și văi colorate din Parcul Național Skeleton Coast. Voluntarii au plecat dimineața devreme pentru a stabili punctele de control pentru a se asigura că concurenții au avut apă și îngrijire medicală, dacă este necesar, la fiecare punct de control care era la aproximativ 10 kilometri distanță. A doua etapă are loc luni, competitorii urmând să parcurgă alţi 39,5 kilometri.

În cele şapte zile ale competiţiei, pompierul botoşănean va trebui să parcurgă 250 de kilometri în cele mai dure condiţii. Iulian Rotariu se află la cea de-a treia cursă, după cele două ultramaratoane – Gobi Mach şi Atacama Crossing- la care a participat. În toate cursele, scopul lui Iulian Rotariu a fost promovarea cauzei copiilor cu autism din Botoşani.

În ultramaraton a luat startul şi Andrei Gligor (39 de ani), din Bucureşti, a cărui cauză este "Pădurea Copiilor".

Iulian Rotariu


Andrei Gligor


Clasament


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
335

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
478

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
601

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...