O cursă incredibilă, 520 de km în nouă etape, 38 de concurenți la start, doi dintre ei sunt români. La finalul cursei, cei doi români se află în fruntea clasamentului: primul Iulian Rotariu, din Botoșani, pe a doua poziție, Andrei Gligor, care de asemenea a făcut o cursă excelentă.
Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a câștigat competiția, cei doi români trecând împreună linia de sosire la ultima etapă.
"A fost o cursa a romanilor, daca se poate spune asa. Amandoi suntem foarte mandri si bucurosi de rezultatul obtinut. Aceasta a fost cea mai dificila si obositoare etapa, venind dupa cate o distanta de maraton / ultra in fiecare zi”, a scris Andrei Gligor joi seara, pe pagina sa de socializare, la finalul concursului.
Ultima etapa a avut 127 de kilometri, în cele mai dificile condiții. „Durata totala a fost de 16 ore si 16 minute. Am condus cursa pana la km 80, moment in care am decis sa alerg alaturi de Iulian Rotariu, asa ca am parcurs impreună drumul pana la finish, clasandu-ne la general astfel: Iulian pe primul loc, eu pe locul al doilea”, a mai adăugat Andrei Gligor.
Potrivit aimx.ro, timpul final al lui Iulian Rotariu a fost de 57 de ore si 5 minute. Andrei Gligor a parcurs cei 520 de kilometri intr-un timp total de 59 de ore si 2 minute. "Pentru ambii ultramaratonisti romani locurile ocupate in Australia sunt cele mai bune clasari in astfel de concursuri multi etapa. Din 38 de sportivi, doar 21 au mai ajuns la startul ultimei etape", a completat Vlad Lucian Arhire în publicația citată.
Reamintim că, înainte de ultima etapă, Iulian Rotariu se afla pe primul loc al clasamentului general, cu patru runde câștigate, de două ori a fost pe locul doi, o dată pe locul trei, iar în etapa a opta primii trei concurenți – Adrian Gligor, Iulian Rotariu și Guy Goossens - au reușit exact același timp la sosire: 4 ore, 25 minute, 35 secunde. De asemenea, în primele opt zile de concurs, Andrei Gligor a câștigat două etape, plus etapa a opta, același timp cu Iulian Rotariu. Belgianul Guy Goossens a câștigat două etape, de două ori a fost pe locul doi, o dată pe locul trei, iar în etapa a opta a avut un timp egal cu cel al românilor.
Se așteaptă datele oficiale ale competiției, care vor confirma performanța excepțională a botoșăneanului Iulian Rotariu.
Citeste si Iulian Rotariu, la un pas de o uriașă performanță în ultramaratonul din Australia!
Omul-poveste, pompierul din Botoșani a dărâmat toate limitele posibile pentru a ajunge acolo unde știe că este nevoie de el. Pentru copiii cu autism din Botoșani a alergat Iulian Rotariu 520 de km în ultramaratonul The Track din Australia. El a câștigat. Noi nu avem nevoie decât de un click pentru a-i adăuga și această ultimă împlinire/bucurie a cursei câștigate: de a vedea că și nouă ne pasă.
Dacă doriți să vă alăturați cauzei lui Iulian Rotariu, accesați linkul dedicat donațiilor pentru copiii cu autism din Botoșani: https://autismbotosani.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=8414&fbclid=IwAR3SI7jx6ZXjomZFf2MEA_nmNeqmsn4fx-THjE8cahdmCH_6r9hyAz21cms