Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut de procurori

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut de procurori
"Sper din toată inima ca, atunci când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, să îl văd în locul meu", a spus SOV imediat ce a ieşit de la Parchetul General. Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi este audiat pentru favorizarea infractorului. Potrivit unor surse judiciare, Vîntu a fost pus sub acuzare în dosarul fugii din România a lui Nicolae Popa şi a modului în care acesta a fost ajutat să se ascundă în Indonezia.

Poliţişti şi procurori ai Parchetului General au descins, în această dimineaţă, acasă la patronul trustului Realitatea Media Sorin Ovidiu Vîntu, la Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian. În acest moment, descinderile continuă, informeaza capital.ro.

Cei patru urmează să fie audiaţi în legătură cu fuga din ţară a lui Nicolae Popa, condamnat definitiv în dosarul FNI, şi modul în care acesta a fost ajutat cu bani să rămână în Indonezia.

Tot azi au loc percheziţii în zece locaţii şi sunt audiate mai multe persoane în cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autorităţile române au solicitat extrădarea din Indonezia, unde a fost capturat.

"Locotenentul lui Vîntu", arestat

În decembrie anul trecut, Nicolae Popa, unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost arestat în Indonezia, după ce a fost căutat aproape nouă ani de autorităţile române.

Popa este acuzat şi a fost judecat în lipsă pentru delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. În 1998, în calitate de director general al SVM GELSOR SA şi-a însuşit din depozit 65.359 actiuni emise de SC INDUSTRIAL EXPORT SA la valoarea de 25.376 lei/acţiune, care aparţineau  Sov Invest şi erau administrate de GELSOR SA pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute Băncii Agricole la un preţ de 765.000 lei/buc., prejudiciul adus băncii fiind de aproximativ 50 miliarde lei vechi.

Administratorul firmelor "năşite" de Vîntu

Petromar Resources, care deţine 20 de procente în consorţiul format cu britanicii de la Melrose Resources, este singura societate din România care va explora perimetrele câştigate la Haga, respectiv Muridava şi Cobălcescu. Parte a grupului Upetrom, firma e patronată de Gabriel Comănescu.

EVZ a dezvăluit că acesta a fost administrator la compania Delta Asigurări, patronată de un offshore britanic al cărui reprezentant era Octavian Turcanu, fostul subaltern al lui SOV la Banca Română de Scont. Comănescu a fost administrator şi la defuncta Petromservice, controlată de Liviu Luca, şi un offshore despre care presa a scris că ar fi fost controlat de Vîntu.

Melrose Resources s-a aliat în trecut şi cu societatea canadiană Sterling Resources, implicată în scandalul legat de contractul încheiat cu statul român. (capital.ro)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
261

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
46

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
266

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...