Sef in Jandarmeria botosaneana, trimis in judecata de DNA!

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata a sefului Biroului cercetare-documentare in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani, maiorul Constantin Chelaru, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a dobandit pentru altul un avantaj patrimonial, ori nepatrimonial; fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2006, maiorul Constantin Chelaru, in calitate de membru al comisiilor de concurs pentru ocuparea unor posturi de subofiter operativ din sursa externa la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani, si-a incalcat obligatiile de serviciu si a inlesnit admiterea, in mod fraudulos, a sapte candidati, care au fost favorizati la probele de evaluare a performantelor fizice.

Mai concret, a consemnat in documentele de concurs unele rezultate superioare evolutiilor reale ale acestor candidati. In aceasta modalitate, sase candidati au fost declarati respinsi pe nedrept.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul MIRA - Directia Generala Anticoruptie.

Ca urmare a inceperii urmaririi penale, inculpatul a fost suspendat din functie, in conformitate cu reglementarile Statutului cadrelor militare, dosarul fiind inaintat spre judecare la Tribunalul Militar din Iasi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna sărăciei lucii renaște. Cum și-au reparat cetățenii singuri școala: „Ne era și teamă să nu se înece copiii la bude!”

astăzi, 07:13
85

Comuna Dimăcheni, din județul Botoșani, este formată din trei sate cu doar 1.300 de suflete. Pe teritoriul comunei nu-și avea sediul niciun agent economic iar localnicii trăiau doar din agricult...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Patapie; Sf. Ap. Cezar, Tihic şi Onisifor

astăzi, 07:01
18

Apoi, a venit la Constantinopol, unde a făcut multe şi mari minuni: le-a redat orbilor vederea, i-a tămăduit pe cei care sufereau de hidropizie, ungându-i cu untdelemn sfinţit, a izgonit de...

Accident cu patru victime în această seară, mașină răsturnată pe marginea drumului! (Foto)

Joi, 7 Decembrie 2023
1967

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD, dar și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambul...