Se poate și așa: Primarul Cosmin Andrei a stat aproape o oră la coadă să-și achite taxele și impozitele

Se poate și așa: Primarul Cosmin Andrei a stat aproape o oră la coadă să-și achite taxele și impozitele

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a stat astăzi aproape o oră la coadă la Direcția de Impozite și Taxe Locale să-și achite taxele și impozitele pe acest an. Deși avea varianta de a plăti taxele și impozitele pe acest an on-line, Cosmin Andrei a preferat această soluție în cadrul unei verificări neanunțate în direcțiile și serviciile subordonate Primăriei și Consiliului Local Botoșani.

Azi am ales Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), cu scopul de a verifica, printre altele, modul cum sunt serviți contribuabilii, cât timp își petrec în așteptare pentru a-și putea achita taxele și impozitele, modul de organizare al acestei instituții și personalul care deservește cetățenii botoșăneni. Cu această ocazie, am ales să-mi achit și eu dările către stat, stând la coadă și așteptându-mi rândul, deși de regulă plătesc taxe și impozite online. Aproximativ 30 de minute am stat la coadă, timp în care am aflat multe. După cum am mai declarat, cetățenii sunt cei mai buni consilieri ai primarului. Timpul de așteptare se datorează măsurilor luate în actualul context pandemic. Într-un final, am reușit să intru în incinta DITL și să-mi achit taxele”, a povestit liderul municipalității pe contul său de socializare.

Unul dintre cei mai tineri lideri ai unui municipiu din România, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a explicat că după experiența de la coadă la taxe a ajuns la câteva concluzii și susține că sunt lucruri în această instituție care pot fi îmbunățățite în folosul și avantajul cetățenilor.

„Putem porni de la o mai bună informare a botoșănenilor, referitoare la programul de activitate al instituției. Mulți din cei cu care am împărțit azi timpul nu știau, de exemplu, că în fiecare miercuri, programul de lucru al DITL este în intervalul 10:30 – 18.00, sau că anumite taxe se pot achita și la Casa Cărții, respectiv în incinta Uvertura Mall. Am câteva idei schițate, pe care le voi discuta cu conducerea DITL. Una din acestea aste amplasarea unor monitoare LED, la ghișee, pe care să ruleze în permanență informații utile cetățenilor”, a mai adăugat Cosmin Andrei, care a precizat că va continua seria de verificări icognito la instituțiile subordonate.

 

Spune-ne opinia ta