Viceprimarul Cosmin Andrei solicită Prefecturii să nu acorde aviz de legalitate Hotărârii de CL privind AGA!

Viceprimarul Cosmin Andrei solicită Prefecturii să nu acorde aviz de legalitate Hotărârii de CL privind AGA!
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local (CL), aprobat în ultima şedinţă ordinară şi care face referire la Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile din subordinea CL, prin care cei doi viceprimari au fost scoşi în afara acestor structuri, este considerat nelegal de către viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul va face în cursul zilei de marţi o adresă oficială către Instituţia Prefectului, prin care va solicita să nu se acorde viza de legalitate pe această hotărâre, iar în cazul unui răspuns nefavorabil spune că va deschide o acţiune în contencios administrativ.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierul liberal Marius Oroşanu, care a explicat de ce a venit cu o astfel de iniţiativă, în opinia sa fiind vorba de o incompatibilitate ca cei doi viceprimari să facă parte din AGA. Întrucât la şedinţa în care a fost supus aprobării consilierii PNL au avut majoritate, proiectul a trecut.

“Voi face o adresă către Instituţia Prefectului, prin care voi solicita să nu acorde aviz de legalitate pentru hotărârea pe care a promovat-o domnul consilier Marius Oroşanu cu componenţa Consiliului Local care trebuie să decidă reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la societăţile din subordinea CL. Din punctul meu de vedere, este nelegală forma în care a fost adoptată această Hotărâre de Consiliu Local, şi îi voi trimite domnului prefect o petiţie oficială. În Legea administraţiei publice loale, la art.57., alin. 7, spune că  viceprimarii sunt şi consilieri locali. Domnul Oroşanu a propus o hotărâre prin care Consiliul Local funcţionează în următoarea componenţă şi din cei 23 de consilieri a scos doi viceprimari, nu se poate acest lucru. Consider că Hotărârea este nelegală. Prefectul are toate atribuţiile legale să întoarcă această Hotărâre de Consiliu Local, dacă acest lucru nu se va întâmpla o voi ataca în contencios administrativ şi în paralel pregătesc o şedinţă extraordinară în care să tranşăm componenţa AGA pentru aceste societăţi comerciale, cu cei doi reprezentanţi ai Consiliului Local", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei. 

Citeşte şi Viceprimarii, scoși din AGA de la societățile din subordinea CL. Un consilier local a gafat-o! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
20

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
59

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
276

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...