Mai multe blocuri din Botoşani trebuie expertizate pe cheltuiala proprietarilor! Vezi care!

Mai multe blocuri din Botoşani trebuie expertizate pe cheltuiala proprietarilor! Vezi care!
Municipalitatea a transmis notificări către toate asociaţiile de proprietari prin care informează că anumite imobile vor trebui expertizate tehnic. Este vorba de acele blocuri care au fost construite înainte de anul 1978.

În urma efectuării acestor expertize, de către personal specializat, se va stabili dacă un anumit imobil are nevoie de lucrări de consolidare şi dacă prezintă risc seismic.

Cheltuielile cu efectuarea acestei expertize vor trebui suportate de către toţi locatarii care locuiesc în respectivele blocuri, iar dacă în imobil sunt şi spaţii comerciale, cheltuielile se împart.  

“Municipalitatea are obligaţia de a notifica asociaţiile de proprietari pentru că aceste asociaţii trebuie să expertizeze clădirile construite înainte de anul 1978, clădiri unde sunt sedii la parterurile blocurilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. În urma expertizei tehnice se dispun nişte măsuri care trebuie duse la îndeplinire. Un alt aspect important este faptul că această plată a expertizei trebuie suportată în solidar cu toţi proprietarii imobilului", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Din momentul primirii notificării, termenul de realizare a expertizelor tehnice este de doi ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
16

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
56

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
267

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...