Sărbătoarea muzicii la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani

Sărbătoarea muzicii la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani
În perioada 2-4 martie, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani găzduieşte etapa regională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III – VIII.

Muzica este cea mai puternică formă de magie, fiindcă ea te face să te simţi contemporan cu eternitatea. În magicul ritual de trecere prin viaţă avem nevoie uneori de ceva care să ne ghicească, să ne contureze şi să ne scoată la lumină zâmbetul sau lacrima.

În perioada 2-4 martie, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani găzduieşte etapa regională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III – VIII.

Participă la această sărbătoare a muzicii 180 de elevi de gimnaziu, concurenţi din opt judeţe: Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi Botoşani, care vor încerca să ofere juriului şi ascultătorilor frânturi de suflet care şi-a dăruit copilăria muzicii.

În sălile Liceului, încărcate de istoria emoţiilor şi trudei atâtor generaţii, vor răsuna Pianul - despre care s-a spus că are clapele "albe şi negre, însă în mintea noastră răsună ca o mie de culori" (Sala "George Holca"), Vioara – care îşi ascute arcuşul pe corzile cele mai sensibile ale sufletului nostru (Sala "Octav Băncilă"), Corzi grave (violă, violoncel, contrabas, chitară)– conturând  profund silueta abstractă a muzicii (Sala "George Enescu"), Suflători (lemne şi alamă) (flaut, fagot, oboi, clarinet, nai, trompetă, corn, oboi)  – pe care toate popoarele civilizaţiei antice le-au cunoscut, inventat şi adoptat în diferite tipuri (Sala "Dinu Lipatti"), Percuţie – vibrând definit sau difuz pe frecvenţa fiecărui muzician (Sala "Ştefan Luchian").

Elevii vor fi evaluaţi de jurii formate din profesori de specialitate de la liceele participante.

Concurenţii care vor obţine premiul I la etapa regională se vor califica pentru a participa la Olimpiada Naţională de Interpretare Muzicală, care se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 6 – 7 aprilie 2012, ocazie cu care vor concura alături de câştigătorii celorlalte etape zonale desfăşurate în ţară.

Olimpiada se va finaliza cu o Gală a Laureaţilor, care va avea loc sâmbătă, ora 18.00, în sala de festivităţi a Liceului de Artă "Ştefan Luchian".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
348

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
371

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
228

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...