Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii după tsunami-ul din Japonia şi deznodământul emoţionant

Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii după tsunami-ul din Japonia şi deznodământul emoţionant
O fotografie realizată după cutremurul şi tsunami-ul ce a devastat Japonia anul trecut a făcut înconjurul lumii. Poza înfăţişează o tânără japoneză înfăşurată într-o pătură, în spatele său aflându-se mormane întregi de metal şi lemn, scrie dailymail.co.uk.

Fotografia a fost făcută de Tadashi Okubo pentru ziarul Yomiuri Shimbun, dar agenţiile de presă din întreaga lume au preluat-o, imaginea devenind reprezentativă pentru dezastrul produs de cutremurul cu magnitudinea de 8,9 şi de tsunami-ul care i-a urmat acestuia.



Femeia care apare în poză se numeşte Yuko Sugimoto şi are acum 29 de ani.

Ea se uita, în momentul în care a fost imortalizată, spre grădiniţa fiului său, unde acesta era prins sub dărâmături. "Mă gândeam că este o probabilitate de doar 50% ca el să fie în viaţă", a declarat recent femeia. "Câteva persoane mi-au spus că au fost salvaţi copiii din grădiniţă, dar alţii îmi ziceau că au fost toţi luaţi de tsunami", a mai precizat ea.

A încercat cu disperare să ajungă la grădiniţă, dar a fost nevoită să fugă din calea tsunami-ului, petrecând noaptea în maşină.

A doua zi, după ce şi-a întâlnit din nou soţul, a plecat împreună cu acesta să îşi caute fiul. Iniţial cei doi au luat maşina, dar au rămas fără benzină, fiind nevoiţi să îl caute cu bicicleta.

La o zi distanţă, Yuko şi soţul său au aflat că fiul lor fusese salvat, împreună cu alţi copii, de către armată. "Când l-am văzut pe Raito stând în colţ în cameră, am început să plâng atât de tare încât nu mai vedeam nimic", a mărturisit femeia. După ce l-a strâns în braţe, a repetat întruna "Mulţumesc Domnului".

La un an de la dramaticul eveniment, Yuko Sugimoto s-a fotografiat alături de fiul ei, Raito, în acelaşi loc în care a fost surprinsă de Tadashi Okubo.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
349

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
372

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...