Saloane ultramoderne la Maternitatea BotoÅŸani! GALERIE FOTO

Saloane ultramoderne la Maternitatea BotoÅŸani! GALERIE FOTO
Viitoarele mămici ÅŸi pacientele care se vor interna la SecÅ£ia de Obstetrică ÅŸi Ginecologie BotoÅŸani vor fi cazate în saloane la standarde europene, unde vor beneficia de tot confortul.   

O comisie de la Ministerul Sănătăţii s-a deplasat miercuri la BotoÅŸani, pentru a recepÅ£iona lucrarea care a fost realizată de firma Victor Construct, cu fonduri de la Banca Mondială.  

În cadrul acestui proiect au fost reabilitate etajele 1, 2 ÅŸi 3 de la Maternitate, pentru etajele 5 ÅŸi 6 cautându-se soluÅ£ii în vederea identificării de fonduri.  

InvestiÅ£ia s-a ridicat la 13 milione de lei, iar saloanele reabilitate ÅŸi modernizate vor fi date în folosinţă până la sfârÅŸitul acestei luni.  

"Este o lucrare deosebită ÅŸi cred că putem asigura condiÅ£ii europene pentru paciente. Sper ca acele paciente care plecau în marile oraÅŸe să fie convinse de ceea ce s-a făcut în spital ÅŸi să rămână aici. Åži sunt convins că aÅŸa se va întâmpla", a declarat Viorel Iliuta, managerul Spitalului JudeÅ£ean.

"Este o lucrare de top ÅŸi femeile de aici care vor fi mame sunt în măsură să vadă cu ochii lor că într-adevăr s-a făcut o investiÅ£ie de top. S-a realizat o lucrare foarte bună. Dacă o să fie alte probleme o să intervenim să le reparăm, dar nu sunt",  a declarat Victor Mihalachi patronul firmei Victor Construct.  

Unitatea beneficiaza de un sistem de filtrare a aerului, care a costat aproximativ 300.000 de euro.








Saloanele sunt cu unul sau două paturi, au baie proprie, camere de supraveghere video ÅŸi sisteme la fiecare pat ca în cazul în care o pacientă are nevoie de ceva să apese pe un buton pentru a chema personalul medical.  Timpul de la apasarea butonului si pana cand asistenta a intervenit va fi păstrat în baza de date timp de o lună.

De asemenea, în sălile de naÅŸtere au fost montate camere video care vor înregistra naÅŸterile, iar dacă părinÅ£ii vor dori li se vor pune la dispoziÅ£ie înregistrările.  

Unitatea a fost dotată ÅŸi cu un sistem performant de alertare în cazul producerii unui incendiu.  

De asemenea, vor fi date în folosinţă ÅŸi rezerve, pentru care pacientele vor trebui să plătească 10 lei pentru o noapte de spitalizare. Acestea vor fi dotate cu televizor, frigider, telefon, acces la internet.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
16

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
57

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
60

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...