Război în direct între Traian Băsescu şi Raed Arafat

Război în direct între Traian Băsescu şi Raed Arafat
Preşedintele Traian Băsescu a intervenit luni seara, în direct, la Realitatea TV, pentru a răspunde criticilor aduse de subsecretarul de stat Raed Arafat, aflat în studio, pe tema proiectului legii sănătăţii.

"Cred că este un moment în care trebuie să lamurim totul public. Vreau să fim oneşti. V-am rugat ca orice observaţie aveţi pe tema serviciilor de urgenţă să o înaintaţi la noua lege. Acesta a fost şi motivul telefonului meu" a declarat preşedintele Traian Băsescu, în direct la Realitatea TV.

"Contribuţia dumneavoastră este un scandal public şi dezinformarea populaţiei. Citez din proiectul de pe site-ul ministerului: asistenţa medicală de urgenţă se asigură gratuit tututor pacienţilor, indiferent de condiţia lor. art 66, alin 1, din proiectul noii legi. De asemenea, nimeni nu ridică problema privatizării, pompieri.  Concluzionăm că nu are nimeni nici o treabă cu SMURDUL. Am în faţă capitolul legat de servicii. Unde intervine zona privată, în comparaţie cu ce e acum? Avem spitalele transferate la administraţiile locale? Avem ambulanţe la spitalele private. Ne-ar deranja dacă cumpără şi ele şi le pun la dispoziţia spitalelor? Avem spitale private? Ne deranjează dacă îşi cumpără ambulanţe sau invers? Care e nemulţumirea dvs? Am văzut afirmaţii de genul ... Avem în program achiziţia a 1.200 de ambulanţe. Dacă m-ar supăra dacă statul ar lua 800 şi 400 să le ia privatul?  Acest proiect de lege este pentru discutat. Cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru", a spus preşedintele.

"Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu` Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi", a mai punctat şeful statului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
350

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
372

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...