Pulberile din plante medicinale si puternica lor forta tamaduitoare

In functie de afectiunea de care sufera o persoana, exista mai multe modalitati de administrare a plantelor medicinale, una dintre ele fiind sub forma de pulbere.

Trebuie spus, insa, de la inceput ca pulberile sunt foarte sensibile, au perisabilitate rapida si, dupa 10-15 zile de la preparare, isi pierd puterile tamaduitoare, mostenite de la plantele din care au fost preparate.

La plafaruri ori in magazinele de produse naturiste vei gasi tot felul de pulberi, gata preparate si frumos ambalate, cu o valabilitate lunga in timp. Este de la sine inteles ca pulberile din comert sunt preparate cu conservanti ca sa reziste.

Or, daca vrei intr-adevar sa-ti ai un leac de care sa fii convins ca e natural si care sa-ti foloseasca scopului propus, atunci prepara-ti-l singur acasa. Tot ce ai nevoie e o rasnita electrica de cafea si niste borcane mici cu capace care se infileteaza bine.

Pulberea se pastreaza la rece, in borcane mici, de sticla, bine infiletate, cel mai bine la frigider. O cura cu pulberi de plante medicinale dureaza una-doua luni, in functie de afectiune si recomandari.

Cel mai bine ar fi sa-ti aduni plantele singur din zone nepoluate, de acolo de unde nu se aud cainii latrand. Plantele se usuca in strat subtire, in locuri uscate si bine aerisite, la umbra. Sunt uscate atunci cand se rup intre degete cu un pocnet usor.

Ca sa se pastreze bine si sa nu-si piarda din calitatile curative, plantele trebuie tinute in pungi de hartie sau saculeti de panza, in locuri uscate, bine aerisite si intunecoase. Astfel, plantele pot fi folosite timp de doi ani de cand au fost culese la prepararea ceaiurilor, tincturilor sau pulberilor.

Cercetari moderne au concluzionat ca aproape orice boala poate fi ameliorata sau vindecata cu ajutorul pulberilor. Astfel, pulberile pot trata boli vechi, cronice, afectiuni metabolice si degenerative, cancerul si bolile de inima. In astfel de cazuri, cura cu pulberi poate dura chiar si sase-sapte luni, timp in care simptomele bolii se pot diminua sau pot chiar disparea.

De regula, pulberile ar trebui administrate cu o jumatate de ora inainte de masa sau la doua ore dupa ce s-a servit masa, ca sa nu interfereze cu alimentele din stomac, care ar putea sa le diminueze sau chiar sa le anuleze efectul terapeutic.

Cel mai adesea, pulberile sunt recomandate pentru uz intern. Exista insa si situatii cand pulberile sunt recomandate si in uz extern, ca in cazul bolilor de piele care se vindeca foarte greu. Exemplu aici ar putea fi pulberea obtinuta din scoarta de salcie.

Pulberile se administreaza ca atare, cu putina apa sau ceai ori, mai ales in cazul copiilor, amestecate cu miere de albine.

Silvia Holotiuc

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Controale ale polițiștilor botoșăneni în Piața Mare și Bazar pentru prevenirea furturilor din buzunare!

astăzi, 19:45

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare. Activitățile au fost des...

Un profesor acuză: „Religia se predă în școli încălcând legea”. Ce măsuri ar trebui să ia ministrul David!

astăzi, 18:45

Asta, în contextul nemulțumirilor mai vechi ale unor părinți, cadre didactice și organizații neguvernamentale care acuză nerespectarea legislației în vigoare. În jurul acestei...

Două sortimente de covrigi, retrase dintr-un lanț de magazine cu puncte de lucru și la Botoșani!

astăzi, 17:45

Rețeaua magazinelor Lidl a emis o alertă alimentară și a restras dn galantare două sortimente de covrigi care pot provoca leziuni la nivelul gurii și senzație de arsură Lanțul de magazine ...