Şefii judeţului s-au întâlnit cu Consulul general al Ucrainei la Suceava

Şefii judeţului s-au întâlnit cu Consulul general al Ucrainei la Suceava
Aflat în vizită la Botoşani, Consulul general al Ucrainei la Suceava s-a întâlnit în această dimineaţă cu prefectul Costică Macaleţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu.

Cei trei au discutat despre necesitatea reluării demersurilor pentru deschiderea punctului de frontieră de le Racovăţ dar şi despre posibilităţile de facilitare a trecerii liniei de graniţă pentru oamenii de afaceri din ambele părţi.

Excelenţa sa Vasyl Boechko a anunţat, totodată, intenţia preşedintelui Consiliului regional Cernăuţi, Mihail Grăniceru, de a vizita judeţul Botoşani şi conducerea acestuia pentru perfectarea unui parneteriat între cele două regiuni.

Aşteptăm cu interes această vizită şi suntem întru totul de acord ca pe viitor colaborările dintre botoşăneni şi ucraineni să fie cât se poate de concrete. Înţeleg că se doresc chiar misiuni de afaceri, în care echipe de oameni de afaceri ce au interese punctuale să se contacteze de ambele părţi, în avantajul tuturor., a declarat prefectul Costică Macaleţi după vizita oficialului ucrainean.

După întâlnirea de la Palatul administrativ consulul s-a deplasat la Camera de Comerţ şi Industrie pentru a continua discuţiile despre posibilităţile de cooperare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
139

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
399

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
74

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...