PROTESTE IN SCOLI: Profesorii refuza, pentru a doua zi, sa intre la ore!

PROTESTE IN SCOLI: Profesorii refuza, pentru a doua zi, sa intre la ore!

 Orarul elevilor de la Colegiul Eminescu  

Elevii sunt acasa, profesorii au intrat in scoli, insa doar pentru a astepta vestile bune din partea autoritatilor. Vesti care intarzie! Liderii de sindicat spun ca au informatii ca aseara au avut loc discutii intre primarul Catalin Flutur si prefectul Cristian Roman, insa dimineata nu au primit niciun semn incurajator. 

La Colegiul National "A.T.Laurian" profesorii au ajuns la ora 8 in liceu, insa spun ca nu vor relua activitatea cu elevii pana cand nu vor primi raspunsuri clare.

"Nu am intrat la ore, suntem cu totii la serviciu, in cancelarie, dar nu vom intra la ore. Cum am mai spus, daca nu ne primim salariile pe luna februarie, nu vom relua activitatea. Si vrem sa primim de la cei responsabili raspunsurile la doua intrebari: cand ne primim salariile si care sunt salariile noastre? Elevii nu au venit astazi la scoala si asteptam sa vedem ce se intampla in cursul zilei de astazi", a declarat Corneliu Rusu Apopei, lider de sindicat SIP FEN in cadrul Colegiului National "A.T. Laurian".

Si la Colegiul National "Mihai Eminescu" era, la ora 8.00, aceeasi situatie. Orarul elevilor este extrem de simplu, dupa cum reiese din imagine: intra la cursuri doar directorii si inspectorii, elevii avand in program doar cate o ora!



"Colegii mei refuza sa intre la ore, nu am primit niciun raspuns ferm la solicitarile noastre. Am inteles ca a fost aseara o intalnire intre domnul primar si domnul prefect, am sunat astazi la cabinetul domnului prefect, dar inca nu aveau un raspuns. Noi am venit la scoala, pentru ca pe langa cursuri avem si alte activitati. Elevii sunt acasa", a declarat Alina Voinea Axinte, lider SIP FEN in cadrul Colegiului National "Mihai Eminescu".

Ion Hutanu, directorul Colegiului Economic "Octav Onicescu", spune ca elevii sunt in clase, insa profesorii nu au mers la ore.

"Profesorii au venit la scoala, dar nu au intrat la prima ora. Elevii au venit si ei, si stau in clase. Nemultumirea cadrelor didactice este foarte mare. Deocamdata nu stiu ce se va intampla, daca vor fi reluate cursurile sau continua protestul, vom discuta si se va lua o decizie", a declarat Ion Hutanu, directorul Colegiului Economic "Octav Onicescu" Botosani.

Directorul Liceului Pedagogic, Nelu Tibichi, spune ca nu intelege, deocamdata, daca este vorba despre o actiune a sindicatului sau individuala, a fiecarui profesor in parte.

"Este un protest spontan, unele cadre didactice au intrat la prima ora, altele refuza si au ramas in cancelarie. Voi purta si eu discutii cu liderii de sindicat si cu cadrele didactice, sa vad daca este o actiune a sindicatului sau individuala", a declarat Nelu Tibichi, director Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga".

La Dorohoi, profesorii nu au raspuns solicitarii directorului de a intra la ore, astfel ca si elevii au ramas acasa in aceasta dimineata.

"Cadrele didactice refuza sa intre la ore, elevii sunt acasa. Am avut o discutie cu profesorii, prin care am incercat sa ii conving sa se intoarca la ore, dar refuza", a declarat Bogdan Jiscanu, directorul Colegiului "Grigore Ghica" din Dorohoi.
 
Greva spontana este si la Grupul Scolar "Regina Maria", din Dorohoi.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
3

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
485

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
649

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...