Căşuneanu jr., fiul Regelui asfaltului, a distrus 17 profesori!

Căşuneanu jr., fiul Regelui asfaltului, a distrus 17 profesori!

 Mezinul familiei Casuneanu, în Mozambic, la safari  www.gamehuntersafrica.com

Procurorii au trimis în judecată 17 cadre didactice din Bacău, acuzate că i-au încheiat în fals situaţia şcolară mezinului familiei Căşuneanu. Ionuţ Căşuneanu s-a transferat doar pe hârtie la Colegiul "Ion Ghica" din Bacău, de la un liceu din Germania. Profesorii i-au dat note deşi tânărul nu dădea pe la cursuri.

Întregul scandal în care este implicată familia lui Costel Căşuneanu a început în urma unui denunţ anonim făcut la Parchet, în martie 2007. În acesta se reclama faptul că Ionuţ Căşuneanu (23 de ani), transferat de la o şcoală din Germania la liceul din Bacău, a încheiat cu brio clasa a XII-a deşi venea foarte rar la ore.

În urma cercetărilor, toţi  cei care i-au fost profesori mezinului lui Costel Căşuneanu la Colegiul "Ion Ghica" au fost trimişi în judecată de Parchet, fiind acuzaţi că i-au încheiat situaţia şcolară deşi tânărul era plecat din ţară. Pe lângă aceştia, mai este învinuit şi Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al liceului şi şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean în perioada 2007-2009, fiind acuzat de instigare la fals intelectual.

"Tatăl va asfalta curtea şcolii"

În faţa anchetatorilor, profesorii au afirmat că Ovidiu Relu Cojocaru, directorul şcolii, a făcut presiuni ca situaţia şcolară a lui Căşuneanu jr să fie încheiată cu succes. Ca plată, Căşuneanu urma să "sponsorizeze" colegiul băcăuan. "Am fost chemată de directorul şcolii în biroul său şi mi l-a prezentat pe Ionuţ Căşuneanu, spunându-mi să-l evaluez deoarece face studii în străinătate şi doreşte să susţină Bacalaureatul în România, sens în care în semestrul al doilea a fost înscris în clasa a XII-a la Colegiul Economic (...) În discuţia avută cu directorul după plecarea elevului, acesta mi-a spus că vrea să-l ajute pe elev să-şi definitiveze situaţia pe semestrul doi, deoarece tatăl lui va finanţa şcoala şi va asfalta curtea şcolii, lăsându-mă să înţeleg că şi eu, la rândul meu, trebuie să ajut la încheierea situaţiei şcolare", a declarat Elena Moisă, profesor de limba germană. 

Potrivit unuia dintre profesorii lui Ionuţ Căşuneanu, acesta a luat Bacalaureatul cu media 9.45, fiind al treilea pe listă. Cadrul didactic a explicat că fiul "regelui asfaltului" avea nevoie să termine studiile în ţară pentru a se putea înscrie la o facultate din România. În cel de-al doilea semestru în care Ionuţ a urmat cursurile la Liceul Economic, directorul le-ar fi impus dascălilor să-i dea note mari pentru a îmbunătăţi media. Ionuţ Căşuneanu a intrat la ASE Bucureşti în 2006, la Facultatea de Administrare a Afacerilor, secţia în limba engleză. Profesorii spun că a intrat "pe cont propriu valutar", adică a fost înmatriculat ca cetăţean străin.

Unul dintre cei mai bogaţi români, Costel Căşuneanu îşi permite orice extravaganţă pentru el şi familia sa. Omul de afaceri şi cei doi fii au dezvoltat o pasiune pentru maşinile puternice. Căşuneanu a fost primul român care a achiziţionat un Bugatti Veyron, un autoturism de peste un milion de euro, considerat a fi cel mai scump din ţară. Pasionat de motociclism şi curse off-road, Ionuţ Căşuneanu are ca hobby şi vânătoarea. În 2008 a fost în Mozambic, la un safari unde a împuşcat un bizon, un porc mistreţ şi mai multe antilope.

 


Citeste materialul complet pe adevarul.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
316

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
454

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
582

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...