Ai copilul chiulangiu? Vei munci in folosul comunitatii!

Ai copilul chiulangiu? Vei munci in folosul comunitatii!
Autoritatile romane incearca sa faca educatie pe doua planuri. Daca cei mici nu mai dau pe la scoala, din acest an sunt pedepsiti si parintii. In sensul ca vor fi obligati sa munceasca in folosul comunitatii atunci cand nu isi supravegheaza odraslele.

Parintii vor incheia cu scolile un contract educational in care vor fi trecute toate drepturile si obligatiile partilor. Iar obligatia de baza a adultilor este "sa ia masuri pentru scolarizarea elevului, pe perioada invatamantului obligatoriu".
 
Astfel, tutorele legal risca amenzi de pana la 1.000 de lei sau munca in folosul comunitatii. Iar aceste sanctiuni sunt valabile atat pentru parintii saraci care isi trimit copiii la munca sau la cersit cat si pentru parintii care au posibilitati materiale, dar care isi scapa odraslele din mana.
 
Nu o data s-a intamplat ca un minor neglijat de parinti sa ajunga dependent de etnobotanice si intr-un final sa piarda scoala.
 
Anual, peste 65.000 de elevi romani abandoneaza scoala.
 
Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, 40% dintre adolescentii nostri sunt semianalfabeti. Ramane asadar de vazut in ce masura munca de jos a parintilor ii va aduce elevi la pregatire pentru muncile de sus, scrie incont.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
140

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
359

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
506

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...