Profesori de limba romana, perfectionati la Botosani!

Profesori de limba romana, perfectionati la Botosani!
Vineri a avut loc deschiderea Conferintei Nationale "Formarea continuă a profesorilor de Limba Română în societatea cunoaşterii", eveniment aflat la prima editie.

Printre cei prezenti la deschidere s-au numarat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, primarul Catalin Flutur, subprefectul Silvana Tudorache, iar din partea Ministerului Educatiei a fost prezenta Mina Maria Rusu, inspector general.



Evenimentul, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean a adunat peste 150 de cadre didactice din Botosani si din tara. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013 fiind implementat, în colaborare, de către mai multe instituţii din ţară, între care şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în calitate de beneficiar.

“Proiectul acesta completeaza ceea ce toti asteptam de la scoala si anume calitate, eficienta si valoare. Un proiect in spatiul comunicarii este mult mai eficient decat un proiect in oricare alt spatiu al disciplinelor, pentru ca stim foarte bine ca succesul scolar, respectiv succesul social al copilului de astazi depinde de cat de bine intelege si comunica la toate disciplinele de studiu", a spus Mina Maria Rusu.

Primarul Catalin Flutur a felicitat echipa din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean pentru demararea acestui proiect, vorbind despre importanta atragerii fondurilor europene.

“As vrea sa felicit echipa de la Inspectoratul Scolar Judetean pentru posibilitatea de a accesa acest proiect si stiu ce inseamna a scrie un proiect, sa tremuri atunci cand nu stii daca este eligibil, cand astepti sa semnezi contractul", a spus primarul Catalin Flutur.

La randul sau presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, le-a spus celor prezenti in sala: “Eu am venit pentru ca vreau sa dovedesc faptul ca administratia judetului Botosani este alaturi de cadrele didactice, este alaturi de Inspectoratul Scolar, dar imi place si tema care se dezbate. Tema aceasta imbina doua obiective pe care eu le consider cele mai importante pentru comunitatea romaneasca la acest moment, absorbtia fondurilor europene si educatia. Este important sa ajungem sa depasim faza dezbaterii si sa intram la modul foarte serios in zona de concretizare".



Conferinţa se va desfăşura pe parcursul a 3 zile, în perioada 22-24 martie 2012, la Hotelul Rapsodia şi va reuni reprezentanţii partenerilor proiectului, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Casa Corpului Didactic Cluj, SIVECO ROMÂNIA S.A. şi TEHNE Bucureşti precum şi peste 100 de formatori ai proiectului.

Obiectivul general al proiectului este formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice din aria curriculară "Limbă şi comunicare" de a implementa un curriculum şi dezvoltarea profesională continuă a acestora pe componenta instruirii diferenţiate a elevilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...