PONTUL TĂU: Mici secrete ce va pot ajuta in bucatarie

PONTUL TĂU: Mici secrete ce va pot ajuta in bucatarie
 1. Carnea care se frige in grasime nu se sareaza inainte de pregatire pentru ca va pierde sucul si calitatile nutritive si va avea un gust fad.

2. Friptura de miel se face bine la tava cu putina grasime si apa la foc mic. Se tine la cuptor, intorcandu-se din cand in cand, atatea ore cat are si carnea nepreparata!

3. Mirosul de miel se inlatura daca stergi carnea cu un servetel inmuiat in otet, apoi o ungi cu unt topit si o condimentezi. Cu 15 minute inainte sa stingi focul stropeste friptura cu un pahar cu vin rosu! Carnea va fi frageda si gustoasa.

4. Mirodeniile ideale pentru condimentarea carnii de miel sunt: hasmatuchi, tarhon, rozmarin, coriandru, foile de dafin, piperul, usturoiul.

5. Zarzavatul vested isi revine daca il pui o ora in apa rece.

6. Piureul de cartofi va fi mult mai pufos daca il bati cu lapte dulce fierbinte. Daca laptele este rece, piureul devine vinetiu.

7. Stafidele pentru cozonac si pasca pregateste-le inainte cu o ora. Pune-le intr-o ceasca, stropeste-le cu rom, iar inainte sa le adaugi in compozitie da-le prin faina. Stafidele astfel "pregatite" vor ramane imprastiate uniform in aluat.

8. Verifica daca drojdia de bere e buna: pune-o intr-un pahar cu apa rece, daca se duce la fund e clar ca nu mai e de nici un folos!

9. Cafeaua va fi mai aromata daca adaugi cand e gata cateva cristale de sare, 2-3, nu trebuie sa exagerezi!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
80

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
107

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
170

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...