Politist sucevean, arestat dupa ce a fost denuntat de un sofer din Botosani!

Politist sucevean, arestat dupa ce a fost denuntat de un sofer din Botosani!
Poliţistul a presat un şofer, timp de trei zile, să-i dea şpagă, după ce acesta din urmă ar fi forţat trecerea la un semafor. Asta rezultă din ancheta derulată în acest caz, tupeul poliţistului fiind cu atât mai mare dacă avem în vedere că acesta nici nu are atribuţii pe linie de constatare a contravenţiilor rutiere.

Denunţătorul, un şofer din Botoşani, ameninţat că rămâne fără permis

Conform anchetei derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, vinerea trecută, pe 17 februarie, un conducător auto domiciliat în Botoşani a sesizat că a fost oprit în trafic pe raza municipiului Suceava de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţi i-a pretins bani sau foloase. Reclamantul a fost oprit în trafic sub motivul că a forţat trecerea într-o intersecţie, deşi semaforul era pe galben, iar apoi unul dintre poliţişti a început să-i sugereze că trebuie să plătească pentru a nu rămâne fără permis de conducere.

La nivelul poliţiei s-a constituit o echipă operativă, stabilindu-se că agentul care a cerut şpagă ar fi Ovidiu Drăgoi, lucrător în cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică.

Imobilizat de colegii poliţişti, după ce a fugit spre casă

După cum se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, "agentul de poliţie a continuat să aibă o atitudine incisivă de pretindere a unor sume de bani sau alte foloase", condiţii în care, luni, pe 20 februarie, anchetatorii au pus la cale un flagrant.

Denunţătorul s-a întâlnit cu poliţistul în cartierul Obcini al municipiului Suceava, unde i-a oferit suma de 300 de lei.

Anchetatorii precizează că agentul de poliţie a fost foarte prudent în activitatea sa infracţională şi imediat după ce a luat banii a părăsit locul faptei, urcându-se în maşina sa. Poliţiştii care au realizat flagrantul l-au urmărit, reuşind să-l intercepteze şi să-l imobilizeze după ce acesta a parcat autoturismul în apropierea locuinţei sale.

Poliţistul nu a stat nici măcar 24 de ore în arest

După ce a fost audiat de procurorul care se ocupă de caz, agentul a fost pus sub învinuire pentru infracţiunea de luare de mită. Cum însă prejudiciul este mic, iar fapta nu prezintă un pericol social major, s-a luat decizia ca Ovidiu Drăgoi să fie cercetat în stare de libertate, fără a se emite nici măcar o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Până la o decizie definitivă a instanţei, acesta poate să lucreze în continuare în poliţie.

Echipa operativă din acest caz a avut sprijin informativ şi suport tehnic din partea DGIPI-SIPI Suceava şi a Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Trecutul agentului Drăgoi

În trecutul său relativ apropiat, poliţistul Drăgoi a mai fost implicat în două scandaluri, de altă natură.

În mai 2010, acesta a fost în prim planul unui scandal izbucnit într-o crâşmă din zona Pieţei Mari din municipiul Suceava. Aflat în timpul liber, agentul Drăgoi a fost acuzat că a tăbărât cu pumnii pe un bărbat în vârstă de 55 de ani, conflictul izbucnind pe fondul consumului de alcool al ambilor. Victima sa a fost diagnosticată cu multiple leziuni în zona capului.

În martie 2006, acelaşi poliţist a provocat un scandal în trafic, iar apoi tot el a sunat la 112 şi a anunţat că a fost tâlhărit. În realitate, conform anchetei de la acea vreme, agentul, beat la volan, nu a lăsat un autocamion să-l depăşească, scăpând la un moment dat maşina de sub control şi ajungând de-a latul drumului.

Atunci, şoferul camionului din spate a oprit şi, ajutat de alt conducător auto din trafic, i-a luat cheile din contact agentului, după care a sunat la 112.

monitorulsv.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
148

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
498

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
69

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...