Mircea Diaconu: Facem tot posibilul sa blocam Parlamentul

Mircea Diaconu: Facem tot posibilul sa blocam Parlamentul
Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat ca USL incearca, prin greva parlamentara, sa blocheze lucrarile Parlamentului pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la alegeri anticipate.

"Nu ca nu ne ducem. Facem tot posibilul sa blocam lucrarile Parlamentului! Vrem sa demonstram ca nu au majoritate. Daca ar avea majoritate, ar lucra, nu i-ar deranja absolut deloc. Ei vor sa fim acolo sa le asiguram lor cvorumul, de fapt sa le acoperim absentele lor, nu ale noastre. Daca sunt majoritari, nu e nevoie de noi deloc. Ne-am dat deoparte - "lucrati singuri, poftim. Faceti ce vreti!". Pana acum s-au comportat ca si cum ar fi 100% ei. De aia au facut asumarile, ordonantele, trecerile peste Parlament, nu aveau nevoie de noi de niciun fel. Bun! Ia sa vedem daca puteti fara noi!", a declarat Diaconu pentru Ziare.com.

Ca la Auschwitz

Senatorul de Bucuresti a replicat acuzatiilor Puterii care sustine ca cei din USL nu muncesc, spunand ca si gardienii din lagarul nazist de la Auschwitz munceau si ar fi fost mai bine sa n-o faca.

"Nu e vorba ca nu muncim noi si muncesc ei. "Sa vina la munca", zic. Sa va zic ceva - angajatii de la Auschwitz, fascistii aia, munceau in draci! Mai si aveau deasupra lagarului "Arbeit macht frei" - munca te va face liber. Ei munceau, nu era mai bine sa nu munceasca? As fi preferat sa faca greva, sa nu le mai mearga cazanele de ars oameni.

Pai astia care muncesc in Parlament, vorbesc de mizeria asta de majoritate, revarsa asupra Parlamentului niste enormitati - Legea pensiilor, comasarea alegerilor, acum vor sa faca si regionalizarea. As prefera sa nu poata munci", a mai declarat Mircea Diaconu pentru Ziare.com.

Scopul: alegeri anticipate

Mircea Diaconu a precizat ca scopul USL e acela de a demonstra ca Parlamentul nu poate sa functioneze pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la alegeri anticipate.

"S-a radicalizat viata publica pe masura ce intreaga viata politica s-a radicalizat - pe fond de proteste, de decadere a nivelului de trai, de dezastru general. Nu poti, ca parlamentar, sa nu rezonezi la enervarea publica.

In mod normal, dupa un timp de a demonstra ca Parlamentul e blocat inseamna ca acea institutie nu functioneaza. Ce faci cand nu functioneaza? Faci alta. Ce inseamna asta? Inseamna alegeri anticipate", s-a aratat de parere senatorul.

Cu toate astea, el a spus ca, pana atunci, daca va fi cazul, USL va participa la lucrarile Parlamentului pe actele normative de care e interesata, cum ar fi Legea electorala.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
131

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
216

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
456

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...