Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE până în 2022

Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE până în 2022

Pensiile vor fi înghețate până în 2022, deci punctul de pensie va crește abia din luna ianuarie a anului viitor. Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Ludovic Orban, care a explicat că în 2021 acestea se vor indexa cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu.

De asemenea, pensiile vor fi recalculate pe baza unui sistem echitabil, a mai precizat Orban.

”Există o decizie privitoare la pensii – vor crește din 1 ianaurie 2022.  Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat multe anomalii, discrepanțe la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura calculului punctului de pensii, care să facă dreptate. Procedura de recalculare urmărește ca, dacă un pensionar are o contribuție similară, să aiba aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat.

În planul guvernului există obiectivul privind realizarea unui proiect de lege a pensiilor care va cuprinde, evident, și reglementări privitoare la pensiile speciale, de serviciu, ocupaționale. Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea legii privind statutul parlamentarilor pentru abrogarea legii care permite acordarea pensiilor speciale pentru aceștia”, a conchis Orban.

 

Spune-ne opinia ta