Paznici inlocuiti cu personal specializat la DGASPC Botosani!

DGASPC renunta la paznicii angajati, apeland la serviciile unei firme autorizate de paza! In urma acestei decizii, 12 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani vor fi nevoiti sa se orienteze spre alt domeniu de activitate.

Pentru a nu-si pierde locurile de munca, paznicii vor apela la reconversie profesionala, mai ales ca, potrivit liderului de sindicat Marius Orosanu, cei 12 angajati sunt persoane cu multiple calificari.

"Consider ca este o initiativa buna, si daca este pusa in practica asa cum trebuie nu afecteaza buna desfasurare a institutiei, nici din punct de vedere al personalului. Majoritatea celor care indeplineau atributiile de paza in centrele ce apartin DGASPC sunt persoane cu multiple calificari, astfel incat cu ajutorul lor se poate crea o echipa mobila de intretinere la nivelul institutiei, facandu-se economii si pe latura intretinerii a bunurilor din dotarea institutiei", a declarat Marius Orosanu, liderul Sindicatului Impact.

Se pare ca deja au fost organizate si intalniri cu angajatii pentru a se discuta de reconversia profesionala a acestora, in incercarea de a se implementa masura.

"Ramane de acum ca firma de paza care va fi selectata sa dovedeasca seriozitate maxima si sa asigure ceea ce ne dorim cu totii, securitatea cladirilor", a conchis Orosanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
21

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
24

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
189

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...