Spiru Haret refuza anularea diplomelor, ministerul spune ca le va anula in instanta!

Reprezentantii Universitatii Spiru Haret spun ca Ministerul Educatiei nu este autorizat sa anuleze diplomele emise de universitate, in timp ce institutia condusa de Ecaterina Andronescu afirma ca va face acest lucru in instanta.

"Nicio unitate, niciun minister si niciun ministru nu poate anula un document eliberat de o alta institutie. Anularea unui document oficial, indiferent ca este proces verbal de amenda, indiferent ca este diploma de invatamant, o fac unitatile judiciare abilitate, in urma unor sesizari depuse de cel interesat. In speta, Parchetul trebuie sa constate ca diploma a fost obtinuta in mod fraudulos si, in momentul acela, Parchetul poate sa dispuna un proces impotriva mea si sa ceara intr-o instanta anularea acestui document", a declarat, vineri, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret, George Nicolau.

Mai mult, purtatorul de cuvant de la Spiru Haret a pus situatia in care se afla acum universitatea pe seama unui conflict al institutiei de invatamant superior cu Ministerul Educatiei.

"Le transmitem studentilor sa stea linistiti sa se termine conflictul dintre minister si universitate, ca diplomele sunt legale", a adaugat Nicolau. Pe de alta parte, reprezentantii ministerului spun ca, daca universitatea refuza sa anuleze diplomele si sa plateasca sustinerea altor examene de licenta, Ministerul Educatiei va intenta proces universitatii si va apela la toate procedurile necesare pentru intrarea in legalitate a institutiei.

"Daca va fi nevoie, vom intenta proces universitatii, pentru anularea diplomelor", a precizat consilierul ministrului Educatiei, Remus Pricopie.

Lista completa a celor 53 de centre teritoriale care functioneaza ilegal a fost postata pe site-ul ministrului Educatiei. De asemenea, pe site a fost postata lista facultatilor Spiru Haret acreditate sau autorizate provizoriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...