PARAMANOV: "In ceea ce priveste protestele spontane, asta nu depinde de noi, ci de salariati!"

PARAMANOV: "In ceea ce priveste protestele spontane, asta nu depinde de noi, ci de salariati!"

 ANDREI PARAMANOV: Protestele spontane pot aparea oricand  

Andrei Paramanov, liderul sindicatului funcţionarilor publici Sed Lex, filiala Botosani, s-a aratat indignat vizavi de secretomania din jurul listelor de acordare a stimulentelor, precizand ca reprezentantii sindicatului nu au fost chemati la nicio discutie.

Mai mult, desi a cerut informatii in legatura cu aceste liste, nu a primit niciun raspuns clar. Liderul de sindicat nu exclude ca oamenii sa porneasca alte proteste, finantistii fiind in continuare extrem de nemultumiti.  

"Maine va avea loc intalnirea Consiliului National si acolo vom vedea ce se va hotari. In ceea ce priveste protestele spontane, asta nu depinde de noi, ci de salariati. Protestul spontan poate fi oricand", a spus Andrei Paramanov.

In aceasta dimineata, seful ANAF a anuntat ca stimulentele vor fi acordate, dar se va tine cont de trei criterii, si anume: atingerea plafonului stabilit, gradul de colectare si sumele atrase suplimentar, Sorin Blejnar spunand ca, desi este convins ca multi angajati din sistem nu vor fi multumiti de noile conditii, nu se aşteaptă la noi proteste.

"Avem coeficienţii, avem sumele stabilite pentru fiecare direcţie din subordine şi urmează zilele următoare, azi - mâine, să le facem. Când subcomisiile vor finaliza listele oamenii îşi vor primi banii în ziua următoare. Nu ştiu dacă sunt făcute listele în teritoriu, trebuie să sosească pe email la comisia centală", a mai spus Sorin Blejnar.
 
Seful ANAF spune ca nu are informatii daca in institutiile ANAF din teritoriu listele cu angajatii care vor primi stimulente au fost sau nu definitivate, informatii pe care, la Botosani, nici Andrei Paramanov nu pare sa le detina.

De partea cealalta, directorul general al Directiei de Finante Botosani, Radu Turcanu, nu a putut fi contactat, pana la aceasta ora, de reporterul Stiri Botosani. Liderul de sindicat al finantistilor spune insa ca nemultumirea oamenilor va da in clocot in momentul distribuirii stimulentelor.

"La Botosani nu stiu nimic de intocmirea acelor liste cu salariatii care sa se incadreze in acordarea stimulentelor. Nu am fost chemat la discutii de conducere. Probabil nemultumirile oamenilor vor aparea atunci cand vor vedea ca unii primesc stimulente si altii nu", a spus Andrei Paramanov despre situatia de la Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
287

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
124

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
130

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...