Moldova se pregătește de noi proteste pentru autostrăzile A8 și A7

Moldova se pregătește de noi proteste pentru autostrăzile A8 și A7

Tergiversarea documentației și a finanțării lucrărilor pentru construcția celor două autostrăzi din Moldova, A8 și A7, i-a determinat pe liderii Asociației pentru Dezvoltarea Moldovei să facă un nou apel la proteste.  

Cătălin Urtoi, unul din liderii acestei mișcări care luptă de mai mulți ani pentru construcția de autostrăzi în această regiune istorică a României, a anunțat că a avut mai multe discuții on-line și telefonice cu asociații civice și asociații ale transportatorilor din Moldova, cu oameni de afaceri din Iași, Neamț, Suceava, Focșani, Botoșani, Vaslui și Bacău, și care se pregătesc de un val de proteste în acest an.

“Motivele acestui protest sunt:

1. Autostrăzile A7 și A8 din Moldova sunt în pericol de a nu fi finanțate prin PNRR.

2. Nici acest guvern nu reușește să ia decizii serioase și curajoase pentru Autostrada Unirii!

3. Ministerul Transporturilor ezită să ia o decizie de deblocare a proiectelor din Moldova.

4. CNAIR este depășită de șantajul pe care îl fac firmele de proiectare pe tronsonul Tg.Mureş - Tg.Neamt, Motca - Iași - Ungheni, Focșani - Bacău și Bacău - Pașcani.

5. Firmele de proiectare blochează proiectele de infrastructură ale Moldovei prin întârzieri repetate, întârzieri pe care nimeni nu le sancționează.

La acest protest îi așteptăm alături de noi pe toți cei care vor autostrăzi în Moldova. În câteva zile vom stabili ziua, ora și locația protestului. Vă așteptăm alături de noi!”, a anunțat pe pagina sa de socializare Cătălin Urtoi.

 

Spune-ne opinia ta