Mii de credinciosi la hramul Manastirii Vorona-FOTO

Mii de credinciosi la hramul Manastirii Vorona-FOTO
Curtea Mănăstirii Vorona s-a umplut, duminica, de miile de credinciosi care au participat, de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, la hramul principal al Manastirii.

Sfanta Liturghie a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte si Arhim. Ioan, staretul Manastirii Popauti si Protos. Ghedeon, staretul Manastirii Sihastria Voronei.

Programul liturgic a inceput cu Agheazma mica si a continuat cu Taina Sfantului Maslu. Cu acest prilej, a fost asezata in curtea manastirii icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la care s-au putut inchina credinciosii.

“Cum in ultima vreme, nori negri s-au abatut asupra intregii lumi, prin aceste discutii referitoare la razboaie, razboi in Siria, razboi in Egipt, dar si conflicte in multe alte parti ale lumii, in fata acestor discutii ingrijoratoare, care ar putea sa se soldeze cu pierderea a multor vieti omenesti, cu distrugerea oraselor si a statelor, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel ne-a indemnat ca astazi, la aceasta sarbatoare, sa ne rugam cu totii, ca Dumnezeu sa pastreze pace pe Pamant, sa dea in inima celor care doresc razboaie, pentru diferite ratiuni, sa dea luminare, sa dea intelepciune, sa dea mila fata de oameni, ca nicioadata pe pamantul acesta sa nu se mai poata trai ceea ce s-a trait in timpul Primului Razboi Mondial sau Al Doilea Razboi Mondial. Ne rugam cu totii, asadar, ca Dumnezeu sa intelepteasca inimile celor care iubesc razboiul, pentru petrol sau pentru arme chimice, sau mai stiu eu orice alte ratiuni ar putea insufleti pe unii sa porneasca la distrugeri si razboaie, ne rugam ca Dumnezeu sa ne pazeasca de o astfel de grozavie, care s-ar putea abate si asupra tarii noastre", a spus Preasfintitul Sebastian dupa citirea Sfintei Evanghelii.

In timpul slujbei, pelerinii s-au putut inchina in cele trei sfinte lacasuri ale Manastirii Vorona, respectiv Biserica “Adormirea Maicii Domnului, Biserica “Nasterea Maicii Domnului si Biserica “Sfantul Ierarh Nicolae.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Sebastian a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre semnificatiile sarbatorii Nasterii Maicii Domnului.







“Iubiti credinciosi, Maica Domnului este cea care avea sa fie dusa, la varsta de 3 ani, si inchinata Templului Sfant dIn Ierusalim, potrivit promisiunii pe care au facut-o parintii ei, Ioachim si Ana, cea care a crescut la Templu, pana cand Dumnezeu a randuit sa fie incredintata batranului Iosif si pana cand Dumnezeu a hotarat sa se intrupeze in pantecele ei Mantuitorul Iisus Hristos. Singura fata crescuta la Templu, care a fost gasita vrednica sa intrupeze in pantecele ei pe Mantuitorul Hristos, aceasta este Maica Domnului. Cea care, prin Bunavestire, la 25 martie, s-a facut vrednica sa plamadeasca in pantecele ei, dupa trup, pe Mantutorul Iisus Hristos. L-a nascut intru feciorie, L-a crescut si a patimit alaturi de El drama pe care o cunoasteti foarte bine, aceea ca oamenii nu L-au cunoscut, nu L-au vrut, nu L-au inteles si de aceea L-au bagat la moarte si sabie nemiloasa a trebuit sa treaca prin inima Maicii Domnului, vazanadu-L pe fiul ei, Mantuitorul Hristos, omorat pe Cruce. Pe aceasta dragii mei, pe Maica Sfanta Maria o cinstim astazi in toata lumea ortodoxa, crestinii de pretutindeni, si va felicit pe dumneavoastra, cei care ati venit aici, intr-un numar atat de frumos, aratand ca merita sa o cinstim pe Maica Domnului. Spun aceasta pentru ca exista destui necredinciosi care ne intreaba de ce atata cinste pentru o femeie? Ei bine, Maica Domnului nu este orice femeie. Maica Domnului este Pururea Fecioara Maria", a spus PS Sebastian.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
20

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
29

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
151

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...