Culorile şi aromele toamnei, împreună cu zâmbetele şi emoţiile a zeci de prichindei şi-au dat întâlnire la Agenţia Pentru Protecţia Mediului unde, coordonaţi şi îndrumaţi de cadrele didactice prof. Marius Cristian Gherasim directorul unităţii, prof.Miron Nela,prof. Iurescu Nicoleta, educ. Ceomîrtan Aurelia, micii artişti şi-au încântat părinţii şi dascălii cu o expoziţie cu creaţiile plastice ale copiilor, cu dansurile tematice, cu o paradă a costumelor şi momente vesele pregătite special pentru acest eveniment.
Este o manifestare cu tradiţie în cadrul unităţii noastre, un carnaval pe care noi îl sărbătorim în fiecare toamnă.Copiii sunt încântaţi dat fiind faptul că devin artişti îmbrăcaţi în felurite personaje din grădina de legume, din livada de fructe sau din grădina cu flori. Chiar dacă nu e uşor să organizăm un astfel de eveniment, avem un colectiv de cadre inimoase care se implică pe măsură, a declarat prof. Marius Cristian Gherasim, directorul unităţii, la deschiderea festivităţii.
Serbarea celor mici a debutat cu un montaj literar, poezii, dans în cadrul căruia prichindeii au încercat să ilustreze cât mai creativ bogăţiile toamnei, de pe scena spectacolului nelipsind fructele şi legumele, greieraşii şi harnicele furnicuţe.
"Cei mici au defilat în costumele speciale care au fost atracţia evenimentului. Astfel, costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa copilor, încununate de aprecierea şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea unui carnaval ce cu siguranţă va rămâne în amintirea celor mici", a spus prof. Nela Miron.
Organizatorii au dat dovaţă de creativitate, dar şi de spirit ecologic, când prichindeii s-au prins într-un antrenant dans al costumelor cu materiale din natură.
Preşcolarii au antrenat permanent publicului în iureşul veseliei şi al bunei dispoziţii, momentele concepute de organizatori fiind bine primite de spectatorii din sală care au apreciat cum se cuvine munca şi strădania educatoarelor.
La Carnavalul toamnei au fost invitaţi şi elevii cu CES integraţi în învăţământul de masă la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan Cel Mare Botoşani", însoţiţi de profesorii Ioan Miron şi Eduard Lemny de la Liceul Tehnologic Special ,,Sfântul Stelian" Botoşani, pentru care micuţii preşcolari le-au pregătit o surpriză.
,,Stiut fiind faptul că anotimpul toamna este anotimpul roadelor bogate , copii şi părinţi mai buni ,mai darnici, mai generosi au pregătit câteva pachete din roadele toamnei pentru elevii cu CES invitaţi la carnaval dar şi câte un mic un tablou cu mandale de toamnă confecţionate de copii. Cadourile oferite au adus zâmbete pe chipul elevilor cu CES integraţi în învăţământul de masă la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan Cel Mare" Botoşani iar pe noi această răsplată ne-a bucurat enorm şi ne-a făcut să simţim că voluntariatul este cea mai înălţătoare activitate pe care cineva o poate desfăşura. Personalul Liceul Tehnologic Special ,,Sfântul Stelian" Botoşani şi a Şcolii Gimnaziale ,,Ştefan Cel Mare" Botoşani au fost la fel de bucuroşi şi entuziaşti pentru faptul că am putut să le facem o surpriză acestor copii, dăruindu-le tuturor pachete din roadele toamnei. Această acţiune nu este singura de acest gen. Elevii şcolii noaste împreună cu cadrele didactice şi cu părinţii elevilor au mai desfăşurat şi acţiunea ,,Săptămâna fructelor donate", pregătind pachete cu fructe şi legume pentru persoanele vârstnice de la Căminul de bătrâni de la Leorda în data de 15 noiembrie a.c.",, mai precizează prof. Marius Cristian Gherasim directorul unităţii.
În incheierea activităţii ,după atâta trudă și emoții, preşcolariii au fost răsplătiţi cu fructe din coşul toamnei şi diplome spre laudă și încurajare în activități care să le dezvolte copiilor abilitățile creative, spontaneitatea şi spiritul de a darui.