Medicamentele compensate, mai scumpe cu pana la 20 la suta

Medicamentele compensate, mai scumpe cu pana la 20 la suta
Preturile medicamentelor compensate a crescut de la 1 februarie cu 10% pentru produsele straine si 20% pentru cele romanesti, adica intre 50 de bani si 50 de lei, potrivit recalcularii preturilor la un curs valutar de patru lei pentru un euro, informeaza Mediafax.

Ministrul Sanatatii a publicat, in 1 februarie, Ordinul privind noile preturi la medicamente compensate. Potrivit ordinului, acestea vor fi calculate in functie de un curs valutar de patru lei pentru un euro, atat pentru medicamentele romanesti, cat si pentru cele din import.

Potrivit presedintelui Asociatiei Distribuitorilor Internationali de Medicamente, reajustarea preturilor in functie de noul curs valutar reprezinta o crestere cu 10% pentru medicamentele din import si cu 20% pentru cele romanesti.

Recalcularea pretului vizeaza aproximativ 5.000 de medicamente, dar pacientii vor simti aceste cresteri pentru aproape 1.000 de produse compensate 50 si 90%.

Alte produse sunt incluse in programele nationale si sunt compensate suta la suta, iar majorarile de pret sunt suportate de catre buget.

Majorarile de pret sunt intre 50 de bani si 50 de lei. Cresterile vizeaza aproape toata gama de medicamente, antiinflamatorii, pentru tensiune, colesterol si cele pentru tratament psihic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CJ Botoşani investeşte 8 milioane de euro în modernizarea a 10 km de drum judeţean

Joi, 28 Septembrie 2023
89

Consiliul Judeţean Botoşani, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), a scos la licitaţie execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 291D, Oroftiana - Baranca-Bajura, un sector de dr...

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate

Joi, 28 Septembrie 2023
61

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate, conform legislaţiei în vigoare, până la sfârşitul lunii martie 2025, a declarat astăzi Valeriu Ste...

Furnizarea apei rămâne sistată într-un cartier din Botoșani

Joi, 28 Septembrie 2023
248

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 29 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 12:00, pentru executarea lucrărilor de înlo...