Medicamentele compensate, mai scumpe cu pana la 20 la suta

Medicamentele compensate, mai scumpe cu pana la 20 la suta
Preturile medicamentelor compensate a crescut de la 1 februarie cu 10% pentru produsele straine si 20% pentru cele romanesti, adica intre 50 de bani si 50 de lei, potrivit recalcularii preturilor la un curs valutar de patru lei pentru un euro, informeaza Mediafax.

Ministrul Sanatatii a publicat, in 1 februarie, Ordinul privind noile preturi la medicamente compensate. Potrivit ordinului, acestea vor fi calculate in functie de un curs valutar de patru lei pentru un euro, atat pentru medicamentele romanesti, cat si pentru cele din import.

Potrivit presedintelui Asociatiei Distribuitorilor Internationali de Medicamente, reajustarea preturilor in functie de noul curs valutar reprezinta o crestere cu 10% pentru medicamentele din import si cu 20% pentru cele romanesti.

Recalcularea pretului vizeaza aproximativ 5.000 de medicamente, dar pacientii vor simti aceste cresteri pentru aproape 1.000 de produse compensate 50 si 90%.

Alte produse sunt incluse in programele nationale si sunt compensate suta la suta, iar majorarile de pret sunt suportate de catre buget.

Majorarile de pret sunt intre 50 de bani si 50 de lei. Cresterile vizeaza aproape toata gama de medicamente, antiinflamatorii, pentru tensiune, colesterol si cele pentru tratament psihic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână snopită în bătaie într-un spital din Botoșani de o altă pacientă. Medicii spun că nu au personal de supraveghere

Vineri, 12 August 2022
573

O bătrână de 86 de ani, internată cu diagnosticul de demenţă, a fost bătută şi desfigurată de o altă pacientă într-un spital din Botoșani. Cadrele medicale spun că lipsa de pe...

Marius Budăi aduce lămuriri despre pensiile românilor. Ce se întâmplă cu pilonul 2

Vineri, 12 August 2022
243

Marius Budăi a făcut noi anunțuri despre pensiile românilor. Ministrul Muncii a adus explicații despre zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti naționalizarea pilonului II de pensiiMari...

Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Vineri, 12 August 2022
191

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat la Antena 3 cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria.„Vorbim de o perioadă în care manifestările de instabilitate temp...