M.A.I vrea să înfiinţeze o BRIGADĂ pentru "persoane dispărute" în cadrul inspectoratelor de poliţie

M.A.I vrea să înfiinţeze o BRIGADĂ pentru "persoane dispărute" în cadrul inspectoratelor de poliţie

Ministerul de Interne vrea să înființeze unități specializate în găsirea persoanelor dispărute. Sindicaliștii susțin însă că poliția are un deficit uriaș de personal. De cel puţin 8000 de angajați. În plus, fiecare inspectorat de poliție din țară are un departament care investighează și cazurile de persoane dispărute. Un departament de sine stătător ar însemna doar mai multă birocrație, susțin liderii de sindicat.

Ministrul de Interne vrea ca odată cu reorganizarea ministerului să înființeze unități specializate, deși deficitul de personal e de ordinul miilor, cu structura actuală.

Sindicaliștii din Ministerul de Interne cred că o astfel de structura va îngreuna munca polițiștilor. Potrivit statisticilor, poliţiştii primesc anual în jur de 5 mii de sesizări de copii dispăruți și alte mii de adulți.

Dacă ne referim la copii, în 95% dintre cazuri ei pleacă voluntar de acasă sau din centre de plasament, dar sunt găsiți sau se întorc. Rămân însă câteva sute despre care nu se mai știe nimic.

În perioada 30 aprilie 2018 - 20 mai 2019, 5.078 de minori au dispărut de acasă, dintre care 151 cu vârste până la 10 ani, 1.410 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi 3.517 mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie.

În aceeaşi perioadă de timp, 5.072 de minori au fost găsiţi, dintre care: 158 cu vârste până la 10 ani; 1.395 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani; 3.519 mai mari de 14 ani.

 Cele mai multe dispariţii au fost înregistrate la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (sectoarele 1-6), IPJ Constanţa şi IPJ Neamţ, arată datele centralizate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
498

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...