La facultăţile de stat s-a intrat şi cu puţin peste nota 5

La facultăţile de stat s-a intrat şi cu puţin peste nota 5
Notele cu care studenţii au fost declaraţi admişi anul acesta la universităţile de stat din România au avut o marjă mare de variaţie. Au fost tineri declaraţi "promovaţi" cu numai 5,27, dar şi mulţi care au luat 10 curat.

BUCUREŞTI

În cadrul Universităţii din Bucureşti, studenţii cu cele mai mari note au fost cei care nu au dat examen de admitere şi au participat numai la un concurs de dosare. Astfel, facultăţile de Administrarea Afacerilor şi Geografie au avut peste 10 candidaţi pe un singur loc, şi evident, unde concurenţa este mare şi notele de admitere sunt printre cele mai mari.

Cea mai mare notă de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri a fost de 9,93 pe care a avut-o un student de la specializarea Administrarea Afacerilor. Cea mai mică notă care a permis intrarea unui student la locurile de la buget în cadrul acestei facultati a fost 9,43, nota unui student al specilizării Administraţie Publică.

În cazul Facultăţii de Geografie, primul loc a fost rezervat unui olimpic, iar după acesta, cea mai mare notă a fost de 9,88. Cea mai mică notă cu care un student a fost declarat admis în cadrul acestei facultăţi a fost de 9,22.

Universitatea Politehnica din Bucureşti este una dintre puţinele universităţi care au cerut studenţilor să dea examen de admitere pentru fiecare specializare din cadrul facultăţilor.

Cele mai căutate facultăţi din cadrul Universităţii Politehnica sunt, de obicei, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, facultatea de Transporturi şi cea de Electronică, Electrotehnică şi Tehnologia Informaţiei.

Anul acesta în cadrul Facultăţii de Automatică au fost două note de 10 curat. Cei doi proaspeţi studenţi au luat 10 atât al BAC, cât şi la celalate probe pe care le-au susţinut în cadrul examenului de admitere. Amândoi sunt colegi la specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.  Cea mi mică notă de admitere în cadrul acestei facultăţi a fost 7,97 şi a fost obţinută de un student care a intrat la specializarea inginerie sistematică.

Note aproape la fel de mari au fost obţinute şi de studenţii de la Facultatea de  Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În acest caz, cea mai mare notă, de 9,99,  a fost  obţinută de un student care va urma cursurile specializării Inginerie electronică şi telecomunicaţii, iar cea mai mică  a fost 7,14 la Inginerie şi management.

O diferenţă clară între cea mai mare şi cea mai mică notă  a fost însă  la Facultatea de Transporturi. Prima notă de aici a fost de 9,97 obţinută de un student de la Ingineria Autovehiculelor, în timp ce ultima abia a depăşit pragul de 5. Studentul cu cea mai mică notă din cadrul acestei facultăţi a luat numai 5,27 şi va învăţa la Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Academia de Studii Economice şi Şcoala Naţională de Ştudii Politice şi Adminsitrative nu au publicat însă, pe site-urile proprii, notele proaspeţilor studenţi.

În privinţa notelor obţinute de studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, acestea vor fi făcute publice abia la începutul anului universitar. Cei care au dat examen pentru a urma cursurile acestei universităţi îşi cunosc numai punctajul obţinut la probe.


IAŞI


În cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi "bătălia" cea mai mare s-a dat pe locurile de la buget din cadrul facultăţii de Filosofie, pentru specializările de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi  Ştiinţe ale Comunicării. Este vorba despre 14,9, respectiv 12 candidaţi pe un singur loc.

În cadrul specializării de Relaţii Internaţionale, cea mai mare notă a fost de 9,88, iar cea mai mică 9,64.

Nici la specializarea Ştiinţe ale Comunicării nu au fost note mai mici: 9,99 cea mai mare şi 9,60 cea mai mică.  Prima medie de la această specializare a fost şi cea mai mare notă din cadrul întregii facultăţi. În privinţa ultimului candidat admis pe locurile de la buget din cadrul facultăţii de Filosofie, acesta a luat 7,06 şi este înscris la specializarea Filosofie.

Mulţi candidaţi pe un singur loc au fost şi în cadrul Facultăţilor  de Drept şi de Educaţie Fizică şi Sport. Cea mai  mare notă cu care a fost admis un student de la Drept a fost de 9,96, iar cea mai mică a fost de 9,47.

În privinţa facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport notele au fost ceva mai mici. Nici măcar prima notă de la această facultate nu a reuşit să o depăşească pe ultima de la Drept. Astfel, viitorii "sportivi" ai Universităţii din Iaşi au intrat la buget cu minimum 8,47 şi maximum 9,45.

În ceea ce priveşte Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, două facultăţi au fost, ca şi anii trecuţi, în principal în atenţia studenţilor. Este vorba despre Facultatea de Automatică şi Calculatoare unde prima notă a fost de 9,92, iar ultima de 7,71 şi de Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino în care cea mai mare medie de la admitere a fost de 8,80 şi cea mai mică de 7,17.


CLUJ NAPOCA


Mulţi tineri au ales să urmeze cursurile Facultăţii  de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Patru persoane au fost declarate admise cu nota 10 în cadrul acesteia , iar cea mai mică notă cu care s-a intrat pe locurile subvenţionate de la stat a fost de 9,72.

Nici studenţii care au optat pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş Bolyai nu s-au lăsat mai prejos. Au fost două note de 10 la admitere, una la specializarea Publicitate iar cealaltă la Şttiinţe Politice, în timp ce 9,44 a fost cea mai mică notă care a permis intrarea pe un loc la buget, iar fericitul student va urma cursurile specializării Administraţie Publică.

Şi în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca au fost mai multe note de admitere de 10. Numai la Comisia de Automatică şi Calculatoare au fost aproximativ 20 de note maxime. La polul opus însă, nu au fost prea mulţi admişi cu note sub şase. Ultimul intrat la această facultate a avut nota 5,51. (Realitatea.net)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
628

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
128

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
183

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...