La facultăţile de stat s-a intrat şi cu puţin peste nota 5

Notele cu care studenţii au fost declaraţi admişi anul acesta la universităţile de stat din România au avut o marjă mare de variaţie. Au fost tineri declaraţi "promovaţi" cu numai 5,27, dar şi mulţi care au luat 10 curat.

BUCUREŞTI

În cadrul Universităţii din Bucureşti, studenţii cu cele mai mari note au fost cei care nu au dat examen de admitere şi au participat numai la un concurs de dosare. Astfel, facultăţile de Administrarea Afacerilor şi Geografie au avut peste 10 candidaţi pe un singur loc, şi evident, unde concurenţa este mare şi notele de admitere sunt printre cele mai mari.

Cea mai mare notă de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri a fost de 9,93 pe care a avut-o un student de la specializarea Administrarea Afacerilor. Cea mai mică notă care a permis intrarea unui student la locurile de la buget în cadrul acestei facultati a fost 9,43, nota unui student al specilizării Administraţie Publică.

În cazul Facultăţii de Geografie, primul loc a fost rezervat unui olimpic, iar după acesta, cea mai mare notă a fost de 9,88. Cea mai mică notă cu care un student a fost declarat admis în cadrul acestei facultăţi a fost de 9,22.

Universitatea Politehnica din Bucureşti este una dintre puţinele universităţi care au cerut studenţilor să dea examen de admitere pentru fiecare specializare din cadrul facultăţilor.

Cele mai căutate facultăţi din cadrul Universităţii Politehnica sunt, de obicei, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, facultatea de Transporturi şi cea de Electronică, Electrotehnică şi Tehnologia Informaţiei.

Anul acesta în cadrul Facultăţii de Automatică au fost două note de 10 curat. Cei doi proaspeţi studenţi au luat 10 atât al BAC, cât şi la celalate probe pe care le-au susţinut în cadrul examenului de admitere. Amândoi sunt colegi la specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.  Cea mi mică notă de admitere în cadrul acestei facultăţi a fost 7,97 şi a fost obţinută de un student care a intrat la specializarea inginerie sistematică.

Note aproape la fel de mari au fost obţinute şi de studenţii de la Facultatea de  Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În acest caz, cea mai mare notă, de 9,99,  a fost  obţinută de un student care va urma cursurile specializării Inginerie electronică şi telecomunicaţii, iar cea mai mică  a fost 7,14 la Inginerie şi management.

O diferenţă clară între cea mai mare şi cea mai mică notă  a fost însă  la Facultatea de Transporturi. Prima notă de aici a fost de 9,97 obţinută de un student de la Ingineria Autovehiculelor, în timp ce ultima abia a depăşit pragul de 5. Studentul cu cea mai mică notă din cadrul acestei facultăţi a luat numai 5,27 şi va învăţa la Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Academia de Studii Economice şi Şcoala Naţională de Ştudii Politice şi Adminsitrative nu au publicat însă, pe site-urile proprii, notele proaspeţilor studenţi.

În privinţa notelor obţinute de studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, acestea vor fi făcute publice abia la începutul anului universitar. Cei care au dat examen pentru a urma cursurile acestei universităţi îşi cunosc numai punctajul obţinut la probe.


IAŞI


În cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi "bătălia" cea mai mare s-a dat pe locurile de la buget din cadrul facultăţii de Filosofie, pentru specializările de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi  Ştiinţe ale Comunicării. Este vorba despre 14,9, respectiv 12 candidaţi pe un singur loc.

În cadrul specializării de Relaţii Internaţionale, cea mai mare notă a fost de 9,88, iar cea mai mică 9,64.

Nici la specializarea Ştiinţe ale Comunicării nu au fost note mai mici: 9,99 cea mai mare şi 9,60 cea mai mică.  Prima medie de la această specializare a fost şi cea mai mare notă din cadrul întregii facultăţi. În privinţa ultimului candidat admis pe locurile de la buget din cadrul facultăţii de Filosofie, acesta a luat 7,06 şi este înscris la specializarea Filosofie.

Mulţi candidaţi pe un singur loc au fost şi în cadrul Facultăţilor  de Drept şi de Educaţie Fizică şi Sport. Cea mai  mare notă cu care a fost admis un student de la Drept a fost de 9,96, iar cea mai mică a fost de 9,47.

În privinţa facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport notele au fost ceva mai mici. Nici măcar prima notă de la această facultate nu a reuşit să o depăşească pe ultima de la Drept. Astfel, viitorii "sportivi" ai Universităţii din Iaşi au intrat la buget cu minimum 8,47 şi maximum 9,45.

În ceea ce priveşte Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, două facultăţi au fost, ca şi anii trecuţi, în principal în atenţia studenţilor. Este vorba despre Facultatea de Automatică şi Calculatoare unde prima notă a fost de 9,92, iar ultima de 7,71 şi de Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino în care cea mai mare medie de la admitere a fost de 8,80 şi cea mai mică de 7,17.


CLUJ NAPOCA


Mulţi tineri au ales să urmeze cursurile Facultăţii  de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Patru persoane au fost declarate admise cu nota 10 în cadrul acesteia , iar cea mai mică notă cu care s-a intrat pe locurile subvenţionate de la stat a fost de 9,72.

Nici studenţii care au optat pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş Bolyai nu s-au lăsat mai prejos. Au fost două note de 10 la admitere, una la specializarea Publicitate iar cealaltă la Şttiinţe Politice, în timp ce 9,44 a fost cea mai mică notă care a permis intrarea pe un loc la buget, iar fericitul student va urma cursurile specializării Administraţie Publică.

Şi în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca au fost mai multe note de admitere de 10. Numai la Comisia de Automatică şi Calculatoare au fost aproximativ 20 de note maxime. La polul opus însă, nu au fost prea mulţi admişi cu note sub şase. Ultimul intrat la această facultate a avut nota 5,51. (Realitatea.net)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportator de lemne sucevean, amendat la Botoșani și cu marfa confiscată de polițiști!

Tuesday, 26 November 2024

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Păltiniș, o autoutilitară condusă de un bărbat de 68 de ani, din județul Suceava, care t...

Marius Budăi: „Echipa de candidați la alegerile parlamentare de la PSD Botoșani susține realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava”

Tuesday, 26 November 2024

„Realizarea Drumului Expres Botoșani-Suceava face parte din programul nostru local de guvernare, care va lega municipiul Botoșani de aeroportul de la Salcea, distanță care se va parcurge &ic...

Preotul Ioan Manoliu a fost depus astăzi la biserica „Sf. Gheorghe” din Drăgușeni!

Tuesday, 26 November 2024

Preotul Ioan Manoliu de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Drăgușeni, care a trecut la cele veșnice la începutul acestei săptămâni, a fost depus la biserica în...