Jandarmii botoşăneni, însoţiţi de câini în misiuni - FOTO

Jandarmii botoşăneni, însoţiţi de câini în misiuni - FOTO

Unele misiuni pe care angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani le execută pentru menţinerea ordinii şi liniuştii publici se fac alături de câini special antrenaţi pentru a interveni dacă situaţia o impune. 

La ora actuală, Insepctoratul de Jandarmi Botoşani are în dotare şapte câini din rasa ciobănesc german şi ciobănesc belgian, cu vârste între 5 şi 8 ani, patrupedele fiind folosite în misiunile de menţinere şi asigurare a ordinii publice de către personalul specializat în conducerea câinilor de serviciu.

Animalele au fost pregătite în cadrul unui curs de formare la centrul de la Sibiu , pe specializările intervenţie şi aplanare stări conflictuale şi însoţire-patrulare. Pregătirea unui astfel de câine începe de la vârsta de trei luni.

“Lunar se desfăşoară convocări metodice şi are loc evaluarea câinilor de serviciu şi a subofiţerilor conductori, ocazie cu care se execută exerciţii de dresaj, disciplinare şi agresivitate. Zilnic se execută o pregătire de două ore, un antrenament specific. Începând cu luna august, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, am executat câte o misiune de menţinere a ordinii publice între orele 16.00-22.00 sau 18.00-24.00 în Centrul Vechi şi Parcul Tineretului cu o patrulă cu câine”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

În primele 9 luni ale acestui an, câinii din dotarea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au efectuat 160 de misiuni.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
173

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
245

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
563

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...