IULIAN ROTARIU, botoşăneanul care a cucerit deşertul! FOTO

Iulian Rotariu a demonstrat încă o dată că sufletul nu are limite! Singurul român care a participat la ultramaratonul Gobi March a încheiat pe locul 4 o competiţie care pune la încercare nu doar rezistenţa fizică, dar mai ales determinarea şi forţa mentală a alergătorului.

Botoşăneanul Iulian Rotariu a trecut al patrulea linia de sosire, după ce a alergat 250 de kilometri prin deşert, alături de alţi 86 de concurenţi care au ajuns la finish!

La 40 de ani, subofiţerul angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani este primul român care a participat la ultramaratonul "GOBI MARCH", în deşertul Gobi.

Startul s-a dat în localitatea Hami, provincia Xinjiang, China. Competiţia, organizată de Asociaţia "4 Deserts", este o cursă autosusţinută, participanţii alergând 250 de km, timp de şapte zile, cu întregul echipament (alergare, cazare şi masă),  în spate. Pe traseu, concurenţii au fost nevoiţi să facă faţă celor patru anotimpuri. Startul s-a dat de la 2.500 metri altitudine, în condiţii de iarnă. Traseul a urcat până la 3.300 metri, unde concurenţii au înfruntat viscolul, apoi au coborât până la 500 de metri altitudine. Ultimele trei zile au alergat pe nisip, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius. 



Iulian Rotariu a alergat pentru cauza copiilor cu autism din Botoşani, care au nevoie permanent de terapie şi de asistenţa profesioniştilor. "Important este să pot alerga pentru o cauză, pentru un scop mai nobil decât cel de a ajunge primul. Dacă am şi sufletul împăcat că am făcut o faptă bună este cel mai important pentru mine. Când concurezi doar pentru tine, dacă nu este şi o facere de bine, oricărei competiţii îi lipseşte ceva. Dintre toate forţele lumii acesteia, pentru mine Dragostea este cea mai mare", spune alergătorul născut în Botoşani şi care de mulţi ani a ales să fie alături de persoanele care au nevoie de ajutor.

În 2014, Iulian Rotariu a ocupat locul 12 din 450 de concurenţi, din peste 20 de ţări, la Maratonul Saharei, care s-a desfăşurat la Tindouf, Algeria. La revenirea în ţară, o întâmplare avea să îl emoţioneze profund. Se afla în cursa TAROM, alături de colegul lui român, care ocupase locul 12 la Maratonul Saharei. "Colegul meu avea pe bagaj eticheta cu Sahara Maraton. La Madrid, când am urcat în avion să venim în țară, a venit la noi una dintre stewardese şi ne-a întrebat: Dumneavoastră aţi reprezentat România la Maratonul Saharei? Ne-am privit uimiţi şi am confirmat. Vă invităm să călătoriţi la Clasa Business". Îşi aminteşte că cealaltă stewardesă a tras-o un pic deoparte şi i-a şoptit încurcată colegei ei: "Unde o să îi aşezăm?!" Răspunsul a fost scurt: "Nu ştiu, dar ne vom descurca. Te rog să îi conduci la Clasa Business, oamenii aceştia au luptat pentru România". Un gest mic, al unui om simplu pentru nişte oameni la fel de simpli, dar de aceeaşi valoare umană.

Aşteptăm cu nerăbdare ca diplomaţii, oamenii de afaceri, politicienii şi responsabilii din sportul românesc să dovedească aceeaşi nobleţe umană şi să îi ofere lui Iulian Rotariu locul pe care îl merită!

Felicitări, Iulian Rotariu!

Donaţiile pentru copiii cu autism din Botoşani se pot face AICI!






 (Foto: 4deserts.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

La mulți ani! Doamna Maria împlinește astăzi 83 de ani!

Tuesday, 21 January 2025

Maria Moșneagu s-a născut pe 21 ianuarie 1942, în satul Răchiți, județul Botoșani. A absolvit doar patru clase elementare la Școala din Răchiți. Avea 16 ani când a intrat prima da...

DOCUMENT: Argumente pentru revenirea în patrimoniul orașului a CELEI MAI VECHI case de locuit din Botoșani!

Tuesday, 21 January 2025

La scurt timp după ce publicația noastră trăgea un semnal de alarmă cu privire la soarta celei mai vechi case de locuit din Botoșani, prima clădire ”cu cat” a orașului, informații...

Gheorghe Stanciu, artistul boem care ”salvează” ruine: ”Botoșaniul trebuia să aibă cel mai frumos muzeu legat de orașul vechi!” (Foto, Video)

Monday, 20 January 2025

Intrat în cel de-al 74-lea an al vieții, Gheorghe Stanciu pare o combinație bizară între artistul boem, nonconformist, dar atașat definitiv emoției profunde, indiferent de forma artei...