Intalnire cu scantei intre reprezentantii asociatiilor de proprietari si cei ai Nova Apaserv!

In cursul zilei de luni a avut loc, la sediul Nova Apaserv, o intalnire intre reprezentantii operatorului de apa si cei ai asociatiilor de proprietari din judetul Botosani, principala tema de discutie fiind cea legata de oportunitatea incheierii contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare intre Nova Apaserv si asociatii. La sedinta au participat si reprezentanti ai ADI AQUA, ai Consiliului Judetean si ai ANRSC.

Ceea ce ar fi trebuit sa fie o discutie pasnica s-a transformat intr-o ploaie de acuzatii la adresa operatorului de apa, acuzatii venite din partea presedintilor de asociatii. Nu au lipsit huiduielile si acuzatiile cum ca operatorul de apa ar actiona pentru a servi anumitor interese.

Reprezentantii Nova Apaserv au convocat aceasta intalnire ca urmare a controlului efectuat de catre ANRSC, care a trasat printre masuri si aceea ca Nova Apaserv sa incheie contracte la nivel de bransament, cu asociatiile de proprietari, si nu individual cu fiecare consumator in parte.

Drept urmare, cei de la Nova Apaserv au procedat la o consultare a reprezentantilor asociatiilor de proprietari, pentru a vedea daca doresc perfectarea unui asemenea contract.

Reprezentantii Nova Apaserv au incercat sa explice ca la nivel national exista o legislatie unica in domeniul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare. Si ca nu se poate ca la Botosani sa se functioneze cu doua regulamente.

"Legislatia in domeniul serviciilor de apa si canalizare este una singura pe toata tara, aplicata in mod unitar. Nu exista o legislatie pentru Botosani si o legislatie pentru alte judete. Operatorul serviciilor de apa si canalizare din Botosani a fost pus in imposibilitatea la un moment dat de a aplica in mod unitar aceasta legislatie, tocmai prin prisma faptului ca se prevede clar in legislatie ca facturarea se face la bransament, ceea ce inseamna un contract incheiat la comun cu toti utilizatorii din condominiul respectiv. Regulamentul cadru care este valabil la nivel national, el procedural a fost suspus si dezbaterii publice, a fost studiat analizand exact particularitatile judetului Botosani. Problema este ca operatorul serviciilor de apa si canalizare nu poate functiona cu doua regulamente. Noi am fost in imposibilitatea incheierii contractelor cu asociatiile de proprietari in celelalte orase din judetul Botosani, pentru ca doar in municipiul Botosani sunt asociatii de proprietari", a spus Albert Tanase, jurist in cadrul Nova Apaserv.

"Trebuie sa gasim formula optima de rezolvare a problemelor. Nu putem aplica un regulament unic in sapte feluri. Avem nevoie de suport legal pe care sa ne bazam. Si ne-am intalnit ca sa vedeti daca este momentul sa schimbam modul de colaborare", a spus directorul Nova Apaserv, Maricel Georgescu.



Explicatiile date de reprezentantii Nova Apaserv nu i-au multumit pe reprezentantii asociatiilor de proprietari.

"In intreaga tara, in ceea ce priveste facturarea canitatii de apa consumate, ANRSC-ul nu a fost in stare sa faca o asemenea legislatie, nu stiu cum isi permit sa impuna un anumit mod de facturare. Daca la noi, la Botosani, pana acum s-a folosit sistemul acesta cu contracte individuale, care a functionat foarte bine si lumea in general a fost multumita, cu exceptia unora unde au fost anumite particularitati, de ce vine acuma ANRSC-ul sa impuna operatorului sa faca contracte cu asociatiile de proprietari? De ce nu mentine acelasi sistem si dumneavoastra de ce nu va impuneti punctul de vedere sa mentineti acelasi sistem?", a spus  presedintele unei asociatii de proprietari.

Discutiile in contradictoriu au durat zeci de minute, iar la un moment dat directorul Nova Apaserv, Maricel Georgescu, le-a spus celor prezenti in sala: "Daca credeti ca suntem pe stadion si trebuie sa huiduim, atunci intrerupem sedinta".

Toti presedintii de asociatii au completat cate un chestionar, prin care au spus daca vor sau nu sa incheie contracte cu Nova Apaserv.

Din circa 45 de reprezentanti prezenti, doar 2 au spus ca sunt de acord cu incheierea unui astfel de contract.

"In ceea ce priveste incheierea contractelor cu asociatiile de proprietari, noi am cunoscut punctul dumnealor de vedere si de la celelalte intalniri. Am sesizat si am intampinat reticenta din partea lor in ceea ce priveste incheierea contractelor", a conchis Albert Tanse, la finalul intalnirii.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime propune o strategie națională pentru fotbalul românesc: „Avem nevoie de atacanți! Căutați-i!"

astăzi, 18:30

Omul de afaceri consideră că problema fundamentală este lipsa atacanților de careu și susține că este nevoie de un plan național pentru a descoperi și forma vârfuri de atac. Finanța...

A cumpărat o mașină cu 3.000 de euro fără să știe că era căutată pentru confiscare, șofer oprit în Vama Racovăț!

astăzi, 17:15

În cursul zilei de joi, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare tre...

Ești în concediu de creștere și îngrijire copil? Guvernul îți va impune să plătești 2430 lei/ an ca să beneficiezi de asigurare de sănătate!

astăzi, 15:30

Pachetul de măsuri de austeritate lansat de premierul Ilie Bolojan propune ca un număr mare de persoane exceptate până în prezent de la plata contribuției de 10% pentru sistemul public...