În oglindă: traficul de sărbători şi numărul autovehiculelor care circulă prin Botoşani

Cu toţii am simţit efectele "febrei cumpărăturilor" de sărbători: trafic mult prea aglomerat, parcări ale supermarketurilor pline-ochi, circulaţie haotică şi în consecinţă incidente care să strice ziua protagoniştilor (în cel mai bun caz).

În oglindă: traficul de sărbători şi numărul autovehiculelor care circulă prin Botoşani

   Foto: Radar Botoşani Oficial

Cei care circulă cu autovehiculele curent au dat vina, în mare măsură, pe "şoferii de duminică", lipsiţi de experienţă, sau pe cei care locuiesc în mediul rural şi care au venit în municipiu pentru aprovizionare.

O statistică a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor relevă câte autoturisme staţionează în restul anului dar şi câţi şoferi conduc ocazional.

Potrivit acesteia, în judeţul Botoşani, la finalul lunii decembrie erau înmatriculate 98.070 de vehicule, cu un plus de 2.648 de vehicule faţă de finalul lunii septembrie.

De asemenea, aceeaşi statistică arată că dacă la finalul lui septembrie, în judeţul Botoşani figurau 128.702 posesori de permise de conducere, acum sunt 130.047 de conducători auto cu acte în regulă.

Mai adăugăm câteva cifre: la recensământul din 2011, populaţia stabilă, declarată, a judeţului Botoşani era de 412.626 de persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
457

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...