Hora Unirii, hora prieteniei pentru prescolari si scolari!

Hora Unirii, hora prieteniei pentru prescolari si scolari!
Pe 30 noiemrbie 2010, la Muzeul Judeţean, preşcolarii de la grupa "Pinocchio", Grădiniţa nr. 5 Botoşani, prof. Miron Nela, elevii clasei a-IV-a A, Şcoala nr. 11 Botoşani, prof. Marciuc Aureliana, câţiva copii cu CES de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani, prof. Miron Ioan, preşcolari de la Grădiniţa nr. 21 Botoşani, au sărbătorit Unirea cea Mare.

Copiii au recitat poezii patriotice, au cântat şi au dansat după binecunoscutele cântece ale lui N. Furdui Iancu, "Noi suntem români", "Hai să–ntindem hora mare", "Aşa-i românul", şi au purtat ecusoane şi steguleţe confecţionate dchiar e ei. Din cadrul acestui proiect face parte şi expoziţia cu creaţiile plastice expuse la Mediateca bbliotecii "M.Eminescu" Botoşani, intitulată "Nu uita că eşti român". 
                                       
Cu o zi mai devreme, pe 29 noiembrie, grupele de preşcolari de la Grădiniţa nr. 5 Botoşani, conduse de prof. Miron Nela, educ. Sandu Nicoleta, prof. Dreţcanu Diana, au primit vizita elevilor clasei a II-a C de la Şcoala nr. 14 Botoşani, conduşi de prof. Moisa Maria, împreună cu prof. itinerant Miron Ioan de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani, în cadrul proiectului de colaborare intitulat "Prietenia - un dar de preţ".



Şcolarii au fost întâmpinaţi cu multă căldură şi prietenie de preşcolari, care i-au condus în sălile de grupă. Aici, într-un ambient plăcut, au recitat poezii, au cântat, au dansat şi-au oferit cadouri (creaţii plastice).



Pentru a marca data de 1 decembrie – Ziua Naţională a României, elevii au vizionat la calculator un filmulet despre "Unirea cea Mare". Scolarii au prezentat şi montajul literar "Unire-n cuget şi-n simţiri", iar preşcolarii au recitat câteva poezii patriotice.



Programul dedicat Marii Unirii a continuat, scolarii şi preşcolarii, cu steguleţe tricolore în mâini, au întins o horă mare pe binecunoscutele cântece patriotice ale lui N.Furdui Iancu.

"La sfîrşitul activităţii copiii s-au servit cu dulciuri, fructe, şi-au oferit câte un steguleţ tricolor confecţionat de ei, s-au jucat împreună, s-au legat prietenii, fiecare copil făcându-şi câte un prieten. În cadrul acestei acţiuni au fost integraţi şi elevi cu CES, prof. itinerant Miron Ioan. În cadrul aceluiaşi proiect se vor derula şi alte activităţi atractive pentru elevi", a precizat prof. Nela Miron. 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
166

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
53

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
101

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...