Contrabandisti opriti cu focuri de arma la frontiera!

Politistii de frontiera botosaneni au retinut aseara trei cetateni care au fost surprinsi in flagrant in timp ce executau activitati de contrabanda in zona localitatii Oroftiana. Pentru retinerea celor trei, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical.

Asupra celor trei cetateni au fost gasite patru colete care contineau 6368 pachete de tigari, de provenienta R. Ucraina. Ucrainenii s-au ales cu dosar penal pentru contrabanda si evaziune fiscala, in cursul zilei de astazi fiind prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.
 
In cursul zilei de ieri, in jurul orelor 19.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, au descoperit in zona localitatii Oroftiana patru colete ce contineau 6368 pachete de tigari, de provenienta R. Ucraina, respectiv Viceroy si Pall Mall.

Echipajul format din politisti de frontiera a desfasurat actiuni de supraveghere operativa a zonei, la scurt timp observand doua autoturisme care au venit in zona pentru a ridica tigarile. Din masini au coborat trei cetateni, care au ridicat tigarile.

Politistii de frontiera au executat somatia legala, insa cei trei cetateni au incercat sa profite de intuneric si configuratia terenului pentru a se ascunde. In aceste conditii, politistii de frontiera au executat patru focuri de avertisment in plan vertical, cei trei cetateni fiind retinuti.

In urma cercetarilor s-a constatat ca cei trei cetateni sunt ucraineni, au varste cuprinse intre 20 si 27 de ani si au ajuns legal in Romania. Acestia urmau sa preia tigarile, folosind doua autoturisme inmatriculate in Romania, destinatia tigarilor fiind piata neagra din judet. Valoarea totala a tigarilor este de aproximativ 55.600 lei, acestea fiind ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera. De asemenea, politistii de frontiera au dispus indisponibilizarea celor doua autoturisme, in valoare de aproximativ 44.000 lei.

"Cei trei ucraineni au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi urmau a fi prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
9

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
27

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
122

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...