Elevii și profesorii din Ștefănești s-au întâlnit cu pompierii botoșăneni (foto)

Elevii au fost foarte interesați și despre modul cum funcționează autospeciala de descarcerare, cea pirotehnică și hidroperforare și au vrut să afle pentru ce se folosește fiecare accesoriu.

Despre siguranță au vorbit pompierii botoșăneni, astăzi, cu elevii și cadrele didactice ale Grupului Școlar „Ștefan Luchian" Ștefănești. 

Le-au explicat ce se poate întâmpla dacă se joacă cu focul ori în apropierea panourilor sau cablurilor de electricitate. Pirotehnicienii i-au sfătuit să nu atingă muniția rămasă neexplodată, în timp ce inspectorii de prevenire le-au arătat cum să folosească un stingător.

Modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol, a fost un alt subiect abordat.

 

Părinții au fost sfătuiți să-și supravegheze copiii în permanență și să nu lase la îndemâna lor chibrituri, brichete sau lumânări aprinse.

Elevii au fost foarte interesați și despre modul cum funcționează autospeciala de descarcerare, cea pirotehnică și hidroperforare și au vrut să afle pentru ce se folosește fiecare accesoriu.

Toți participanții au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

Activitatea a fost organizată în cadrul "Săptămânii Protecției Civile ", cu sprijinul Primăriei Orașului Ștefănești, a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ștefănești și unității de învățământ.

Vă reamintim că, sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, până pe 4 martie a.c., la nivelul județului Botoșani vor fi organizate o serie de acțiuni de informare și educare preventivă și exerciții de evacuare, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Mâine, ne vom întâlni cu locuitorii orașului Darabani, între orele 10:00 -14:00, în fața Casei de Cultură. 

Tot mâine, preoții care slujesc în bisericile din județ vor transmite participanților o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale. Activitățile se vor desfășura pentru a marca „Ziua educației preventive în lăcașurile de cult”.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihaela Arhip: P L A N I F I C A R E A

astăzi, 12:10

Un teanc de scrisori, o întâlnire pe străzile din Iaşi şi una în Botoşaniul pe care nu şi l-a rupt niciodată din suflet, convorbiri telefonice şi câteva cărţi îm...

Șase migranți prinși la Prut, înainte de a intra ilegal în România! (Video)

astăzi, 11:26

Acțiunea a fost posibilă ca urmare a schimbului operativ de date dintre autoritățile de frontieră de pe cele două maluri ale Prutului. Cooperarea transfrontalieră dintre România și Repub...

Titularizare 2025: Pe 15 iulie are loc proba scrisă, VEZI centrele de concurs din Botoșani!

astăzi, 10:22

Accesul candidaților în sălile de concurs în vederea susținerii probei scrise se va face în intervalul orar 7.00 – 8.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lu...