Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Botoșănenii, iubitorii albinelor și a produselor din miere sunt așteptați, sâmbătă și duminică, să susțină sectorul apicol cumpărând produse de la producătorii de miere.

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.

Zeci de producători de miere din mai multe județe din țară, dar și din Republica Moldova, și-au amplasat tarabele cu produse din miere, dar și dulciuri, brânzeturi și alte produse naturale.

Producătorii sunt veniți din județele Botoșani, Buzău, Suceava, Vaslui, dar și din Republica Moldova.

Târgul se desfășoară sâmbătă și duminică, adică 2 și 3 martie, fiind a V-a ediție. Târgul vine în sprijinul apicultorilor și nu doar, ci și a iubitorilor de albine, cu miere, produse de miere, cu utilaje și tot ce este nevoie pentru dezvoltarea apiculturii”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Mircea Hrimiuc, organizatorul târgului.

Mircea Hrimiuc deține, la rândul său, 200 de familii de albine și spune că lumea chiar este interesată să cumpere produse realizate de producători, deși vremurile nu sunt tocmai cele mai bune.

Acesta a mai adăugat că sectorul apicol este unul încercat de fel și fel de probleme, dar chiar și așa, producătorii încearcă să se descurce cum pot.

„Este foarte bine, în ciuda faptului că știm ce vremuri sunt. Deci lumea chiar este interesată, iar sectorul apicol se confruntă cu niște probleme din zona Ucraina, că vine miere din afară, dar asta este situația și ne conformăm. Încercăm să ducem mai departe sectorul apicol și să îl dezvoltăm”, a adăugat Mircea Hrimiuc.

Duminică sunt așteptați și reprezentanții Direcției Județene de Agricultură (DJA) din Botoșani pentru a discuta cu producătorii prezenți la târg.

Mâine (n.r. duminică, 3 martie 2024) așteptăm și Direcția Județeană de Agricultură să ne spună câteva cuvinte, cam ce se întâmplă în anul curent”, a mai spus Mircea Hrimiuc.

 












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1002

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9456

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1302

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...