Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Botoșănenii, iubitorii albinelor și a produselor din miere sunt așteptați, sâmbătă și duminică, să susțină sectorul apicol cumpărând produse de la producătorii de miere.

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.

Zeci de producători de miere din mai multe județe din țară, dar și din Republica Moldova, și-au amplasat tarabele cu produse din miere, dar și dulciuri, brânzeturi și alte produse naturale.

Producătorii sunt veniți din județele Botoșani, Buzău, Suceava, Vaslui, dar și din Republica Moldova.

Târgul se desfășoară sâmbătă și duminică, adică 2 și 3 martie, fiind a V-a ediție. Târgul vine în sprijinul apicultorilor și nu doar, ci și a iubitorilor de albine, cu miere, produse de miere, cu utilaje și tot ce este nevoie pentru dezvoltarea apiculturii”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Mircea Hrimiuc, organizatorul târgului.

Mircea Hrimiuc deține, la rândul său, 200 de familii de albine și spune că lumea chiar este interesată să cumpere produse realizate de producători, deși vremurile nu sunt tocmai cele mai bune.

Acesta a mai adăugat că sectorul apicol este unul încercat de fel și fel de probleme, dar chiar și așa, producătorii încearcă să se descurce cum pot.

„Este foarte bine, în ciuda faptului că știm ce vremuri sunt. Deci lumea chiar este interesată, iar sectorul apicol se confruntă cu niște probleme din zona Ucraina, că vine miere din afară, dar asta este situația și ne conformăm. Încercăm să ducem mai departe sectorul apicol și să îl dezvoltăm”, a adăugat Mircea Hrimiuc.

Duminică sunt așteptați și reprezentanții Direcției Județene de Agricultură (DJA) din Botoșani pentru a discuta cu producătorii prezenți la târg.

Mâine (n.r. duminică, 3 martie 2024) așteptăm și Direcția Județeană de Agricultură să ne spună câteva cuvinte, cam ce se întâmplă în anul curent”, a mai spus Mircea Hrimiuc.

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
638

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...

Sute de reprezentanți ai elevilor din Regiunea Moldovei au venit la Botoșani pentru o sesiune de formare! (foto, video)

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
570

În jur de 100 de elevi din liceele din zona Moldovei au ajuns, vineri după-amiază, la Botoșani pentru a participa la o sesiune de formare. Mai precis, este vorba despre Sesiunea Regională de...

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
3234

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...