Discutiile cu prefectul nu i-au convins sa renunte la proteste!

Discutiile cu prefectul nu i-au convins sa renunte la proteste!
Profesorii botosaneni sunt hotarati sa ramana fermi pe pozitie si spun ca nu se vor intoarce la catedra pana cand salariile pe luna februarie nu vor fi platite integral.

In cursul zilei de luni a avut loc o noua intalnire intre sindicalistii din invatamant si prefectul Cristian Roman, intalnire la care a participat si secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop. 

Liderul Ligii Sindicatelor Libere din Invatamant Botosani, Liviu Axinte, a declarat imediat dupa intalnirea cu prefectul ca acesta i-a informat ca problema salariilor dascalilor va fi discutata astazi in sedinta de Guvern.

"Atata timp cat nu primim o hartie, indiferent cum se cheama ea, Hotarare de Guvern sau dispozitie de repartizare a fondurilor de la Finante, si pe care sa o punem in discutie cu oamenii, sa avem o baza ca salariile se acorda, protestul va continua. Dar speram ca in sedinta de Guvern de astazi (n.r. luni) sa se rezolve problema, astfel incat maine dimineata, eventual, sa luam o decizie de suspendare a activitatii. Ieri au avut loc niste intalniri intre inspectorii scolari generali din cele doua judete (n.r. Botosani si Suceava) si ministrul Educatiei, ministrul de Finante si primul ministru pe problema asta si asteptam", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, a anuntat ca Federatia Educatiei Nationale a dat un ultimatum de 24 de ore pentru rezolvarea problemei salariilor din invatamant, in caz contrar protestele dascalilor se vor amplifica.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...