“Nu poti sa imparti doua paie la cinci magari”, spune Ghiorghita despre sumele cerute de asociatiile culturale si sportive

 “Nu poti sa imparti doua paie la cinci magari”, spune Ghiorghita despre sumele cerute de asociatiile culturale si sportive
Reprezentantii Primariei au finalizat o prima evaluare a celor 40 de proiecte culturale si sportive, depuse de catre asociatii si ONG-uri, in vederea obtinerii unei finantari de la bugetul local, pentru derularea activitatilor specifice, in anul 2011.

Cei mai multi bani au fost ceruti pentru activitatile sportive, unde au fost depuse un numar de 17 proiecte, suma ceruta fiind de 2, 2 milioane de lei, in timp ce pentru activitatile culturale, unde s-au depus 23 de proiecte, suma solicitata este de 344.000 de lei.

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca sumele solicitate de catre asociatii si ONG-uri sunt cu mult peste ceea ce este prins in bugetul local.

“Eu am facut o prima evaluare a proiectelor, am inaintat-o domnului primar, urmeaza ca de acum comisia sa se intruneasca, sa poarte o discutie, sa hotaram care sunt prioritatile pentru sponsorizari si in functie de acestea, sa impartim si banii. Nu poti sa imparti doua paie la cinci magari, fara a avea si anumite preferinte sau anumite prioritati pe care sa le dai. Eventual dai un pai la un magar si celalt ii imparti la restul patru. Trebuie sa finantam si fotbalul si voleiul, sa finantam o activitate si de karate si automobilism, dar sunt foarte putini bani fata de nevoile de la ora actuala", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Cele mai mari sume au fost cerute de FC Botosani, care a solicitat 1,17 milioane de lei, si pentru care s-a propus sa se dea 940.000 de lei si Pro Volei, care a cerut 600.000 de lei si pentru care s-a propus doar 330.000 de lei. Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca sumele care nu pot fi acoperite, integral, din bugetul local, pot fi obtinute si din alte surse de finantare, cum ar fi sponsorizarile.

“Nu sunt bani pentru finantare asa cum doreste fiecare club sau ONG. Catalin Buhaianu mi-a spus foarte clar ca in momentul in care dam doar banii astia, el termina campionatul asta si pune lacatul pe usa, inchide echipa. El are un necesar de bani, si-a facut niste calcule. Pana la urma trebuie sa iti faci anumite obiective si sa-ti faci anumite calcule si cu alte finantari, nu neaparat numai din bugetul local. Atat este disonibilul bugetului local, daca se atrag sponsorizari din alta parte asta e, dar bugetul local atat are", a conchis viceprimarul Florin Ghiorghita.

Urmeaza ca in urma analizei ce o va face comisia din cadrul Primariei, sa se stabileasca exact ce sume va primi fiecare solicitant. Suma disponibila in bugetul local, pentru finantarea activitatilor culturale si sportive, este de 1,6 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
245

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
241

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...