Gheorghe Flutur despre problema salariilor profesorilor: "Inca suntem in discutii cu toate forurile implicate!"

Gheorghe Flutur despre problema salariilor profesorilor: "Inca suntem in discutii cu toate forurile implicate!"

 GHEORGHE FLUTUR  

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat pentru Stiri Botosani ca discutiile legate de salariile profesorilor continua si la aceasta ora la Guvern si ca pana acum nu s-a identificat nicio solutie pentru deblocarea situatiei.

Cei doi inspectori scolari generali din Botosani si Suceava au participat la intalnirea de aseara cu prim-ministrul Emil Boc, ministrul Educatiei si ministrul de Finante. De asemenea, la Bucuresti se afla si primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Discutiile de la Bucuresti, de la care se asteapta o solutie la blocajul in care se afla de o saptamana invatamantul botosanean, au fost initiate de Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, judet in care, de asemenea, sute de profesori protesteaza din cauza neachitarii salariilor.  

Gheorghe Flutur spune ca nici pana la aceasta ora nu s-a gasit o cale de rezolvare, la aceasta ora discutiile continuand la Guvern.

"Inca nu avem un raspuns. Suntem la Guvern, se cauta solutii, inca suntem in discutii cu toate forurile implicate, insa nu avem deocamdata niciun raspuns. Eu sunt cel care a initiat aceasta intalnire, suntem in cautarea de solutii. Mai multe va pot spune mai tarziu sau maine dimineata", a declarat pentru Stiri Botosani Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Vineri seara, Gheorghe Flutur si-a declinat responsabilitatea in cazul profesorilor care nu si-au primit salariile, sustinand ca raspunsurile trebuie sa le dea Ministerul de Finante. "Nu depinde de mine, ca presedinte de Consiliu Judetean", a spus Flutur.

"Am vorbit cu prim-ministrul, a fost comisie de dialog social, s-au intalnit cu sindicatele.(...) Trebuie insa dialog si cu trezoreriile. Nu e direct in gradina mea, dar de aceea am convocat aceasta intalnire cu prim-ministrul, ministrul de Finante si ministrul Invatamantului. Nu sunt de acord sa nu fie rezolvata problemele conform legii, dar trebuie sa lucram cu aceeasi unitate de masura pentru toata lumea si nu cu unitati de masura diferite", a mai spus vineri vicepresedintele PD-L.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...