De la sanul mamei, in institutiile statului!

De la sanul mamei, in institutiile statului!
Peste 60 de copii au ajuns in grija statului, in primele sase luni ale anului! Conditiile grele de viata sau lipsa de educatie ii determina pe parinti sa-si abandoneze copiii in centrele de plasament, in spitale, maternitate sau chiar scari de bloc, in ideea ca un trecator il va observa si il va da pe micut in grija autoritatilor.

Numai de la 1 ianuarie si pana la 30 iunie 2010, au intrat in sistemul rezidential 34 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani, din care 20 de copii provin de la asistentii maternali, 10 copii din familia naturala, 3 copii din Centrul de Primirea Copilului in Regim de Urgenta si un copil din plasament familial, adica rude pana la gradul IV.

Tot pentru aceeasi perioada, in asistenta maternala au intrat 30 de copii, cu varste intre 0-4 ani, 28 de copii au venit fie direct din familia naturala, fie din spitale sau maternitate, un copil din sistemul rezidential si un copil din plasament familial.

"Cu greu se mai poate institui o masura de protectie la un copil de 16 ani, majoritatea copiilor care ajung la noi au sub aceasta varsta. Cei mici sunt lasati de mame in maternitate si la Spitalul de Copii, ceea ce este foarte greu pentru noi, pentru ca de obicei copiii nu au acte de identitate. Numarul copiilor institutionalizati in primele sase luni ale anului a crescut aproape cu cati copii au iesit din sistem pana acum, numarul de copii se compenseaza in acest mod", a precizat Lacramioara Radu, seful Serviciului Monitorizare din din cadrul DGASPC.

In prezent, in sistemul rezidential din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani sunt 549 de copii si in asistenta maternala 450 de copii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
1

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
55

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
21

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...