Dacian Cioloș l-a demis pe șeful DGIPI ("Doi și un sfert")

Dacian Cioloș l-a demis pe șeful DGIPI ("Doi și un sfert")
Dacian Cioloș l-a demis pe şeful de la Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DGIPI), Gheorghe Nicolae.

Cel mai controversat serviciu secret din ultimii 23 de ani a fost temuta unitate 0215, cunoscută sub denumirea "Doi şi'un sfert", care şi-a schimbat denumirea în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Din cauza scandalurilor economice şi politice în care a fost implicată, fostul premier Victor Ponta a decis ca şefii DGIPI să fie numiţi şi destituiţi direct de premier, relateaza dcnews.ro.

Serviciul secret al Internelor a fost implicat de-a lungul timpului în numeroase scandaluri cu iz politic, ţinând prima pagină a ziarelor.

Gheorghe Nicolae a preluat conducerea DGIPI după ce Victor Ponta l-a demis pe Gelu Oltean, în 2014.

Rareș Văduva preia conducerea

Rareş Văduva a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Acesta a fost eliberat, tot prin decizie a prim-ministrului, din funcţia de subsecretar de stat în cadrul DGIPI.

Tot în Monitorul Oficial, au fost publicate, miercuri, şi deciziile privind eliberarea lui Nicolae Gheorghe şi a lui Nelu Zămică din funcţia de secretar de stat şi, respectiv, de subsecretar de stat, deţinute de cei doi în cadrul aceluiaşi Departament al MAI, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
50

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
245

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...