Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Prezent in multe dintre produsele care ne inconjoara, incepand de la cosmetice si pana la ambalajele alimentare, aluminiul se poate acumula in creier, favorizand aparitia bolii Alzheimer, avertizeaza un expert britanic.

Intoxicatia cu aluminiu ar putea alimenta boala Alzheimer, informeaza The Telegraph, conform ziare.com.

Avertizarea a fost facuta de profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, Marea Britanie, intr-un articol aparut in publicatia "Frontiers of Neurology". Expertul afirma ca acest metal se poate acumula la nivelul creierului, exacerband alte probleme de sanatate.

"Prezenta aluminiului in creierul uman ar trebui sa fie un stegulet rosu care sa ne alerteze in legatura cu pericolele potentiale ale acestui metal", explica profesorul Christopher Exley.

In zilele noastre, aluminiul este adaugat in majoritatea produselor pe care le consumam, precum si in medicamente si in cosmetice.

Prezent si in pamant, aluminiul este absorbit natural de plante. Insa sulfatul de aluminiu este adaugat si in apa, pentru a i se imbunatati claritatea, in prajituri si biscuiti, ca agent de afanare, fiind, de asemenea, prezent si in ceai, cacao, vin si bauturi carbogazoase.

Produsele cosmetice, cremele cu factor de protectie solara si antiperpsirantele, precum si unele medicamente (antiacidele, aspirina) contin, la randul lor, aluminiu.

Organismul uman poate elimina aluminiul, insa mari cantitati din acest metal se depoziteaza in nervi, creier, muschi, ficat, inima, splina si muschi.

Profesorul Exley afirma ca aluminiul se acumuleaza in creier pana cand atinge o "limita de toxicitate", careia neuronii nu ii mai pot face fata. In acest context, aluminiul va amplifica problemele degenerative, iar boala Alzheimer se poate instala mai repede.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BNR face un sondaj despre „avuția românilor”. Câte gospodării din țară vor fi „interogate” și ce vor fi întrebați oamenii!

Friday, 11 July 2025

Elaborarea statisticilor privind distribuția avuției gospodăriilor populației de către BNR a fost recomandată de OCDE în cadrul procesului de evaluare a României pentru admiterea &ic...

„Tehnologii învechite, calitate slabă”: Armata română renunță la Kalașnikov și anunță un program de înzestrare cu arme de tip NATO!

Friday, 11 July 2025

Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să achiziționeze 200.000 de pistoale, arme de asalt, puști cu lunetă și mitraliere moderne, compatibile NATO, pentru înzestrarea mili...

Ilie Bolojan anunță schimbări: “Magistrații se pensionează prea rapid, trebuie să creștem vârsta”!

Friday, 11 July 2025

Premierul Ilie Bolojan a susținut vineri, la finalul unei săptămâni marcate de asumarea răspunderii în Parlament pe primul pachet de măsuri fiscale, o conferință de presă în ...