Robert Turcescu iese din barlog: Dezvăluire despre trecutul lui Victor Ponta

Robert Turcescu iese din barlog: Dezvăluire despre trecutul lui Victor Ponta
Fostul jurnalist Robert Turcescu comenteaza pe pagina sa declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia premierul Victor Ponta este ofiterul acoperit dintre cei 14 candidati la Presedintia Romaniei.

"VV Ponta ce va spune? Ca a fost sau ca n-a fost? Din proprie experienta, stiu ca e foarte greu sa spui ca ai fost. Cu Dumnezeu inainte!", a scris pe Facebook Robert Turcescu.

Acesta anuntase in luna septembrie, dupa autodeconspirarea sa ca ofiter acoperit, ca se retrage din viata publica. 

"Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase, scrie Hotnews.ro".

Turcescu scrie ca in 2002 Ponta a primit Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler. Iar potrivit legii, scrie Turcescu, aceste decoratii "sunt conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate".

"Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002)", mai scrie Turcescu. Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, "trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele". Gradul de cavaler al Ordinului "Servicul Credincios" este asimilat gradului de locotenent.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
110

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
453

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
174

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...