Cornell`s Floor: contracte fără număr şi "foloase necuvenite"! Vezi ce spun anchetatorii DNA!

Cornell`s Floor: contracte fără număr şi "foloase necuvenite"! Vezi ce spun anchetatorii DNA!
Dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava îl cercetează pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, ajunge şi pe alte paliere.

După ce au luat la puricat contracte semnate în urma unor licitaţii "supervizate" de CJ şi au audiat mai multe persoane- şefi de instituţii publice şi oameni de afaceri, anchetatorii au ajuns joi şi la Marcel Bârsan, administratorul societăţii Cornell's Floor, la domiciliul căruia au avut loc descinderi. La fel şi la sediul din comuna Roma al societăţii, plus la societatea Paltinul din Botoşani, de unde au fost ridicate documente. 

Marcel Bârsan a ajuns joi de două ori în faţa anchetatorilor, dar de fiecare dată a reuşit să iasă liber din sediul DNA Suceava. Potrivit unui comunicat, "procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat la data de 17 decembrie 2015, percheziţii domiciliare la sediul firmei Sc Cornellʼs Floor SRL din comuna Roma, jud. Botoşani la un punct de lucru al acestei societăţi din municipiul Botoşani precum şi la domiciliul administratorului Bîrsan Vasile Marcel, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri şi documente contabile, care interesează cauza."

Ancheta procurorilor urmăreşte stabilirea împrejurărilor în care au fost atribuite acestei societăţi contracte de lucrări, de către instituţii subordonate Consiliul Judeţean Botoşani, în perioada 2012-2015. Există suspiciuni privind remiterea unor foloase necuvenite către persoane cu funcţii de conducere din cadrul Consiliul Judeţean Botoşani în legătură cu atribuirea acestor contracte.

În ultimii ani, Cornell's Floor a avut un succes teribil pe piaţa construcţiilor, a reparaţiilor de drumuri şi amenajări peisagistice, plaja de acţiune fiind mai multe comune şi oraşe conduse în general de primari liberali. Societatea cu sediul în comuna Roma face parte şi din asocierea ce se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene. Mai mult, iniţial societatea câştigase şi licitaţia pentru reabilitarea Complexului Monahal Coşula, însă ulterior procedura a fost reluată.

 

Spune-ne opinia ta