Botosani: Soferi lasati fara permis pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor!

Botosani: Soferi lasati fara permis pentru ca nu au acordat prioritate pietonilor!
Neacordarea priorităţii de trecere, de către conducătorii auto, pietonilor care au acest drept reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie grave (12 accidente în anul 2011). Din acest motiv, acţiunile preventive organizate de către poliţiştii rutieri cu privire la această categorie de participanţi la trafic continuă să reprezinte o prioritate.

În acest context, ieri, 21 februarie, în municipiul Botoșani, poliţiştii rutieri au acționat îndeosebi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor sau a celor care staţionează neregulamentar în zona intersecţiilor şi a marcajelor pietonale.
        
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, au fost aplicate 49 sancțiuni contravenţionale pentru abateri de la normele circulaţiei pe drumurile publice, 4 dintre conducătorii auto sancţionaţi fiind surprinşi în timp ce au încălcat regulile referitoare la acordarea priorităţii de trecere pietonilor. Acestora li s-a aplicat totodată sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile.

Alţi 3 conducători auto au fost depistaţi în timp ce s-au angajat în traversarea intersecţiilor pe culoarea roşie a semaforului.

Acţiunile punctuale ale poliţiştilor rutieri vor continua în perioada următoare, scopul principal al acestora fiind acela de a preveni victimizarea prin accidente de circulaţie a tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
1

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
168

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
553

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...