Botosanenii, in a doua saptamana de proteste: "Nu exista vointa politica nici macar la opozitie!" FOTO

Botosanenii, in a doua saptamana de proteste: "Nu exista vointa politica nici macar la opozitie!" FOTO
O noua saptamana de proteste la Botosani, starea de spirit a oamenilor fiind insa usor diferita fata de zilele trecute.
 
Astfel, protestatarii adunati in centrul municipiului spun ca, dupa ce au urmarit desfasurarea sesiunii extraordinare de luni, din Parlamentul Romaniei, au ajuns la concluzia ca nu exista cu adevarat vointa politica pentru iesirea din acest impas pe care il strabate tara noastra.

"Si in sesiunea extraordinara nu stiu sa faca altceva decat sa arunce cu cuvinte unii in altii, Opozitia fiind in Parlament trebuia sa promoveze un proiect de lege prin care sa schimbe data alegerilor, pentru ca nu sunt rupti de realitate, dar nu vor. Nu exista vointa politica nici macar la opozitie. Speram ca presiunea strazii sa isi faca datoria, ca exercitiu democratic, sa avem alegeri anticipate", a spus unul dintre protestatari.

Oamenii cer in continuare demisia presedintelui Romaniei, alegeri anticipate si "preluarea conducerii tarii de catre oameni corecti".

"Vrem sa isi dea demisia Basescu, Boc cu intreg Guvernul lui, sa se faca alegeri anticipate si la conducerea tarii sa vina un Guvern democratic, care sa conduca tara pana la noile alegeri. Sa fie alesi oamenii corecti, cinstiti, devotati pentru popor. Sa fie in primul rand pentru popor, a spus un alt botosanean prezent la aceasta ora in Piata Revolutiei.

Cei aproximativ 25 de protestatari au afisat inscrisuri ironice la adresa guvernantilor si a lui Traian Basescu, ei scandand in continuare si cerand demisia Guvernului. Oamenii mai spun ca s-au saturat ca dupa ce au muncit atatia ani sa traiasca la mila celor care conduc tara, precizand ca vor iesi in strada si in zilele urmatoare.







UPDATE, 18.30: Circa 30 de persoane erau in Piata Revolutiei la o ora si jumatate de la inceperea protestelor. Pentru a se face mai bine auziti, oamenii au adus fluiere si o talanga, dar si o portavoce.







 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
44

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
38

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
270

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...