Kelemen Hunor: Opozitia sa nu se grabeasca, trebuia sa castige alegerile din 2009

Kelemen Hunor: Opozitia sa nu se grabeasca, trebuia sa castige alegerile din 2009
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca intelege graba Opozitiei de a fi organizate alegeri anticipate, dar ca ar fi trebuit sa castige alegerile in 2009.

Luand cuvantul in Parlament, Kelemen Hunor a spus ca si Puterea, si Opozitia au aceeasi responsabilitate in fata cetatenilor si ca asa trebuie sa functioneze o societate.

"Avem aceeasi experienta politica, aceeasi responsabilitate fata de cetateni. Si cei care temporar va aflati in Opozitie, si cei care ne aflam la guvernare. Asa trebuie sa functioneze o societate, asa trebuie sa functioneze societatea noastra", crede liderul UDMR.

Totodata, Kelemen Hunor crede ca UDMR este cheia alegerilor anticipate si ca "este bine asa".

"Soarta anticipateleor sta in mainile UDMR. Si poate ca este asa. Si daca este asa, este bine ca este asa. De fiecare data am avut o atitudine responsabila si consecventa. De fiecare data am asigurat majoritate, am asigurat sustinere pentru ca eram convinsi ca asa cere interesul general", a spus presedintele UDMR.

El a afirmat ca membrii Uniunii vor ramane consecventi si ca nu vor pune in pericol stabilitatea politica si pe cea economica si nu vor pune in pericol tara si cetatenii.

Kelemen Hunor a lansat si un apel Opozitiei, referitor la alegerile din noiembrie.

"Alegerile vor veni in noiembrie si va guverna cel care va obtine cele mai multe locuri. Daca veti obtine peste 50%, veti guverna cum stiti mai bine. Daca nu veti obtine majoritate, veti cauta parteneri si veti guverna. Daca nu veti gasi parteneri, veti sta in Opozitie, sau vom sta noi, dar tara va merge inainte. Sa nu lasam cale libera demagogiei si fortelor antisistem. Nu putem accepta sa demisioneze toata lumea", a spus presedintele UDRM.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
252

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
312

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
704

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...