Balotieră furată din Anglia, descoperită la Stânca-Costeşti

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat, cetăţean cu dublă cetăţenie, româno-moldoveană, care a încercat să scoată din România un utilaj agricol care figura furat din Marea Britanie.

În data de 17 iunie 2011, în jurul orei 23.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti, pe sensul de ieşire din România, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldoveană.

Zaharia C., în vârstă de 51 de ani, se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Vito, care transporta pe platformă un utilaj agricol – balotieră.

La controlul de frontieră s-a constatat că utilajul agricol nu are nici un document de înregistrare, cetăţeanul prezentând doar un contract de vânzare-cumpărare neînregistrat.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interogarea bazelor de date Interpol, rezultatul verificării fiind pozitiv. Biroul Naţional Interpol a comunicat că utilajul figurează furat din 2004 din Marea Britanie.

Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni fiind competent în soluţionarea cauzei. Balotiera, evaluată la 6300 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, informeaza IJPF Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
10

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
860

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
179

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...